Kaman’dan Koronavirüs Notları

“Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım”

07.04.2020
1.196
A+
A-

Vaka ve Ölüm Sayıları Artmaya Devam Ediyor

Tüm dünyada dalga dalga yayılan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan Koronavirüs belası ülkemizde de etkisini sürdürürken, ölüm saylarında artışta devam ediyor. Kırşehir’de 1 kişi koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybederken, Kamanlı 3 gurbetçi hemşerimizde koronavirüs nedeniyle yaşadıkları ülkelerde vefat etti.

6 Nisan Pazartesi günü itibarıyla Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre Türkiye genelindeki vaka sayısı 30 Bini aşarken, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı da 649 oldu. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ise yurtdışında yeni tip koronavirüsten hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının 156’ya ulaştı.

KIRŞEHİR’DE VAKA SAYISI 4

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 2 Nisan’da yapılan açıklamada, il il Türkiye koronavirüs vaka ve ölüm sayıları açıklandı. Bakan Koca, Kırşehir’de koronavirüs vaka sayısı 4 kişi olarak açıklanırken korona virüsten kaynaklı ölüm sayısı ise sıfır (0) olarak açıklandı. Kırşehir’de korona virüsün hangi ilçelerde görüldüğüne yönelik bir bilgi henüz bulunmuyor.

Bakan Koca tarafından Kırşehir’de ölü sayısı sıfır olarak açıklanmış olsa bile Mart ayının başında İstanbul’dan gelerek Kırşehir Merkez’e bağlı Çadırlı Hacı Yusuf Köyündeki baba evine yerleşen 29 yaşındaki Hasan Köysüren, yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetleri ile hastaneye yatırıldı. Gözlemde tutulan ve koronavirüs testi pozitif çıkan Köysüren, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınırken yakın çevresi de karantina altına alınmıştı.

Kronik rahatsızlığı da bulunan ve yaklaşık 20 gün yoğun bakımda tedavisi süren 29 yaşındaki Hasan Köysüren koronavirüs nedeniyle 31 Mart’ta yaşamını yitirmişti. Köysüren’in cenazesi alınan özel önlemlerin ardından köyünde toprağa verilmişti.

ÖLEN KAMANLI SAYISI 3

Koronavirüsten dolayı yurtdışında vefat edenler arasında 3 Kamanlı hemşerimizde bulunuyor.

Hollanda’nın Tilburg şehrinde yaşayan Yağmurlu Büyükoba Köyünden gurbetçi hemşerimiz 78 yaşındaki Muhittin Akat 24 Mart 2020 günü koronavirüs nedeniyle vefat etti. Cenazesi, Hollanda’da toprağa verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  9’u 5 geçe hayat durdu

Fransa’nın Grand Este bölgesindeki Bar Le Duck şehrinde yaşayan ve geçirdiği felç nedeniyle kaldırıldığı hastanede virüs buluşan Kargın Kızıközülü gurbetçi hemşerimiz 82 yaşındaki Mevlüt Tabur vefat etti. Cenazesi ailesinin isteği üzerine uzun uğraşlar sonucu 27 Mart gece yarısı Kaman’a getirilerek emniyet güçlerinin aldığı geniş güvenlik önlemlerinin ardından Hacıpınar Mahallesi Mezarlığında ayrılan özel bir bölümde toprağa verildi.

Öte yandan, Almanya’da yaşayan ve koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Kamanlı hemşerimiz Mehmet Ilgar’ın cenazesi ise alınan güvenlik önlemleri altında toprağa verildi. / İbrahim AKTÜRK – Vahit ALDI

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.