Kapan(ma)ma toprağa yöneltti

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin tam kapanma kararı insanları toprakla barıştırdı.

05.05.2021
766
A+
A-

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin tam kapanma kararı insanları toprakla barıştırdı.

29 Nisan Perşembe akşamı saat 19.00 başlayıp 17 Mayıs Pazartesi sabahı 05.00’e kadar devam edecek olan tam kapanma kararına göre tarım, gıda, üretim, inşaat sektörlerinin yanı sıra bankalar ve birçok resmi kurum çalışanlarına muafiyet sağlandığı için sokak hareketliliği her ne kadar devam etse de evlere kapanan sayısı da bir o kadar fazla.

Kapanmanın mevsim itibarıyla bahar ayına denk gelmesi sebebiyle özellikle yeni uyanmaya başlayan ceviz bahçeleri ile hububat tarlalarında toprak işleme, gübreleme ve ilaçlama faaliyetleri devam etmekte. Ayrıca, hıdrellezden sonra başlayacak olan sebze ekimleri içinde toprak hazırlıkları için hobi bahçelerinde ve evlerinin önünde toprağa yönelen Kaman halkı izin belgesi konusunda sıkıntılı.

İlçemiz genelinde arazilerin tapuları aile büyüğünün üzerine ya da miras paylaşımı yapılmadığı için ortak olduğundan birçok kişi arazisine gidebilmek için resmi izine ulaşamamakta. Ayrıca, bahçe faaliyetleri ailece yapıldığından ve ulaşım için araç kullanılması gerektiğinden birçok hemşerimiz ise emniyet güçleri ile karşı karşıya gelmekte.

Her ne kadar tarımsal faaliyet konusunda emniyet güçleri inisiyatif kullansa da bu durumu art niyetli değerlendirmek isteyenlerde olmakta. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şeker değil korona bayramınız kutlu olsun!
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.