Kırmızıçizgiyi çektik

İç İşleri Bakanlığının talimatı ile ülkemiz genelinde 30 Mart tarihinde “Yaya önceliği kırmızıçizgimiz” projesi başlatıldı.

31.03.2021
849
A+
A-

Gelişmiş dünya ülkelerinde titizlikle uygulanan ve gelişmişliğin bir göstergesi durumuna gelen “Trafikte Yayaların Geçiş Üstünlüğü”ne yönelik olarak İç İşleri Bakanlığının talimatı ile ülkemiz genelinde 30 Mart tarihinde “Yaya önceliği kırmızıçizgimiz” projesi başlatıldı.

Kaman’da da bakanlık genelgesine uygun olarak Belediye tarafından okulların önlerine ve insan trafiğinin yoğun olduğu yol üzerlerindeki yaya geçitlerindeki orta çizgiler kırmıza boyanırken, Kaymakam Şükrü Özcan’ın katılımıyla sürücülere ”Yaya önceliği kırmızıçizgimizdir” mesajı verildi.

Kaymakam Özcan, Belediye Başkanı Necati Çolak, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Şen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Alp, Daire Müdürlerinin katılımıyla saat 12.00’de Hirfanlı yolu üzerinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Kız Meslek Lisesi ile Kırşehir yolu üzerindeki Yenihayat İlkokulu önündeki yaya geçidinde proje tanıtım ve uygulama programı gerçekleştirildi.

TRAFİĞİN KIRMIZIÇİZGİSİ YAYALAR

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilerek “Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası” başlatılmıştı.

Farkındalık oluşturmak üzere yaya geçidinin orta çizgisinin kırmızıya boyandığı etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından durdurulan sürücülere yaya önceliği hatırlatılarak broşür, maske ve şapka gibi materyaller dağıtıldı.

2021 yılı süresince yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanyaların etkisini arttırmak, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla; farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliği bilincini oluşturmak için ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı. Böylece sürücülere ”Yaya önceliği kırmızıçizgimizdir” mesajı verilmeye başladı. Yaya geçitlerindeki “kırmızıçizgi” uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yalçın hoca üzdü
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.