Kırşehir’de Kuraklık Yüzde 80

Kaman Ziraat Odasında Kuraklık Konusunda İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

26.05.2021
1.303
A+
A-

Kaman Ziraat Odasında 24 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’da gerçekleştirilen ve Kırşehir genelindeki Ziraat Odası Başkanlarının katıldığı toplantıda afet boyutuna ulaşan kuraklık konusu ele alındı. Toplantıda alınan kararlar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezine görüş olarak bildirilerek Bakanlık tarafından çiftçilere destek verilmesi istendi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Elmalı başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısına; Kırşehir İl Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, Akpınar Ziraat Odası Başkanı Serdar Ay, Boztepe Ziraat Odası Başkanı Osman Yayla, Akçakent Ziraat Odası Başkanı  Bekir Ünal ve Çiçekdağı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kurt katıldı.

ZARAR YÜZDE 80

Toplantının ana konusunu özellikle ülkemizde etkili olan kuraklık konusunun görüşüldü.

Türkiye’de yoğun bir şekilde Kuraklık yaşandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp, gazetemize yaptığı değerlendirmede; “Kırşehir ilimiz ile altı ilçemizin başkanları ile yaptığımız arazi ve tarla tespit çalışmalarında kuraklık nedeniyle yüzde 70 ila 80 oranında zarar meydana geldiği konusunda görüş birliğine vardık.

Toplantıda başkanlarımız, çiftçilerimizin kuraklıktan dolayı Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının faizsiz ve beş  yıla eşit şekilde bölünerek ödenmesi konusunda görüş bildirdiler. Mazot, gübre ve diğer destek ödemelerinin üreticilerimize peşin ödenmesi konusunda da görüş birliği yaptığımız toplantımızda, Birlik Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Eyüp Elmalı’da üreticilerimizin kullandığı mazot, gübre, elektrik, ilaç ve diğer girdi fiyatlarının desteklenerek düşürülmesi gerektiğini söyleyerek; ‘çiftçilerimize hibe tohum ve dekar başına kuraklık parası ödenmesi gerektiği’ konusunda ortak kararımızı özetledi,” dedi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Haftalık Korona Günlüğü
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.