Kırşehirliler Vakfı Dr. Mehmet Ali Altın’ı andı

Kırşehirliler Vakfı, Neşet Ertaş’ın da adına türkü yazdığı 20. Dönem 24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçiminde (8 Ocak 1996 – 25 Mart 1999) ANAP’tan (Anavatan Partisi) Kırşehir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ın 26’ıncı ölüm yıl dönümde anma programı düzenledi.

14.12.2022
504
A+
A-

Kırşehirliler Vakfı, Neşet Ertaş’ın da adına türkü yazdığı 20. Dönem 24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçiminde (8 Ocak 1996 – 25 Mart 1999) ANAP’tan (Anavatan Partisi) Kırşehir Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ın 26’ıncı ölüm yıl dönümde anma programı düzenledi.

Program daveti için geçtiğimiz hafta gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Vakıf Başkanı Tuncay Tekay, merhum Mehmet Ali Altın’ın 6 Aralık 1996’da vefatının yıl dönümü nedeniyle ailesinin de katılımıyla Kırşehir’de bir anma programı hazırladıklarını söyledi.

10 Aralık 2022 Cumartesi akşamı saat 18.00’de Kırşehir merkezde bir otelde düzenlenen anma programına Vakıf Yöneticileri ile birlikte Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ın ailesi, yakınları, sivil toplum temsilcileri, siyasetçiler ve davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Ali Altın’ın oğlu Oğuz Altın; “Babam mezara değil kalplere gömüldü. Onunla gurur duyuyoruz. İnşallah keyifli bir gece olur” dedi.

Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay ise konuşmada; “Mütevazı yaşantısı dik ve dürüst duruşu alçak gönüllülüğün simgesi gariplerin kimsesizlerin kimsesi memleketimiz insanına Kırşehirli olmanın hazzını yaşatan, Kırşehir tarihine ismini Kırşehir’in altın oğlu olarak yazdıran, Doktor Mehmet Ali Altın’ı rahmet ve minnetle anıyorum ruhun şad mekânın cennet olsun.

1997 yılında kurulan Kırşehirliler Vakfı’nın 82 kurucu üyesinden biri olan Doktor Mehmet Ali Altın vakfımızın kuruluşunun en önemli mihenk taşlarından biri olmuştur.

Sağlam temellerle kurulan Kırşehirliler Vakfı Ankara’da Kırşehirlilerin en üst çatı kuruluşu olup kuruluşundan bugüne kadar hizmetlerini arttırarak devam ettirmektedir.

Kırşehirliler Vakfı’nın birçok üyesi bugün Doktor Mehmet Ali Altın’a vefasını ve saygısını göstermek adına aramızda bulunmaktadır. Kırşehirliler Vakfı bugün Kırşehirli olup üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi 150 üniversite öğrencisine burs verebiliyorsa bunda Dr Mehmet Ali Altın’ın imzası vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kalehöyük’te Müzeler Günü Kutlandı

Kırşehirliler Vakfı bugün Kırşehir’in köylerinde ilköğretimde okuyan ihtiyaç sahibi 150 Kırşehirli ilköğretim çocuğunun kabanını kazağını pantolonunu botunu giydiriyorsa bunda Doktor Mehmet Ali Altın’ın emeği vardır. Senin imzan ve katkıların ile kurulan bu hizmet Vakfı, yaptığın iyiliklere insanlıklara türküler yakan Neşet Ertaş’ı hayırla anmak adına Ankara’da her 25 Eylül’de on binlerce Kırşehirliyi Atatürk spor salonunda bir araya getirmektedir.

Gerçekleştirilen bu ve buna benzer programlarda memleketimiz ve memleketimize hizmet etmiş Kırşehir’in evlatları hayırla yad edilmektedir. Başlatmış olduğunuz bu hizmet kervanı hız kesmeden hizmetine devam edecektir yaptığınız hizmetler için biz sizden razıyız Allah da sizden razı olsun.

Bize emanet olarak bıraktığın ve senin emanetin olarak gördüğümüz evladın Oğuz altına Vakfımıza yapmış olduğu destek ve katkılardan ve böyle anlamlı bir programın düzenlenmesine vesile olmasından dolayı müteşekkiriz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum,” sözlerine yer verdi.

Programda, Prof. Dr. Altın’la ilgili slayt sunumunun yapılmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Kırşehir Ustalar Topluluğunun seslendirdiği türkülerin ardından program sona erdi. / Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.