Kızıközü Spor Kulübü Derneği Kuruldu

Kargınkızıközü Köyü Muhtarı Erdal Işık’ın gelini Antrenör Sultan Işık tarafından kurulan Kızıközü Spor Kulübü Derneği faaliyetine başladı.

03.07.2019
906
A+
A-

Kargınkızıközü Köyü Muhtarı Erdal Işık’ın gelini Antrenör Sultan Işık tarafından kurulan Kızıközü Spor Kulübü Derneği faaliyetine başladı.

Dernekler Kanununa göre kuruluş aşaması tamamlanan Kızıközü Spor Kulübü Derneği, voleybol dalında kız ve erkek takımlarını kurarak antrenmanlara başladılar.

Sporun, büyüme çağındaki çocuklar için bedensel sağlık ve fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik oluşması ve ruh sağlığı bakımından yararlı ve gerekli olduğunun altını çizen Derneğin Kurucu Başkanı Antrenör Sultan Işık, “Sosyal yönleri ile de spor bireyin çevresini tanıması, iletişim kurması, kendine olan güvenini artırması ve toplum içerisindeki yerini sağlamlaştırması noktasında da büyük önem teşkil etmektedir,” dedi.

Kaman’da bu konuda bir eksiklik gördüğünü belirten Sultan Işık, amacını ise şöyle açıkladı:

“Kısa vadede ilk hedefimiz, sporu öğrencilerimize ve ailelerine daha fazla sevdirerek yaşamlarının belirli bir alanına yerleştirmek. Orta vadede ise amacımız ilimiz nezdindeki spor müsabakalarında başarılar elde ederek ilçemizdeki farklı branşların önünü açabilmek. Uzun vadede ise başta bölgesel olmak üzere devamında yurt genelinde sportif başarılar kazanarak öncelikle ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz.

Hâlihazırda resmi başvurularını bitirdiğimiz bir spor kulübümüz var. Çalışmalarımız şimdilik voleybol branşı üzerine ama ilerleyen süreçte bu branşları artırmak istiyoruz. Faaliyetlerimizi İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüze bağlı spor salonunda sürdüreceğiz. Gazetemiz Kaman Ak Haber aracılığıyla desteğini ilk günden itibaren esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Murat Girgin Bey’e teşekkür etmek istiyorum.

Yaklaşık dört aydır ilçemizde görev yapıyorum; şunu çok rahat söyleyebilirim ki bu süreçte öğrencilerimin spor anlamındaki gelişimi ve spora olan heyecanları, sevgileri ve ailelerinin desteği beni çok etkiledi. Bu durum bizim işimizi de kolaylaştıracaktır. Çünkü Kaman’ın değerli insanları her şeyin en güzeline layıklar.” / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Spor yap, zinde kal!
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.