Koca Yürekli Minik Arda Hepimizi Duygulandırdı

Kaman’da yaşayan ilkokul öğrencisi Arda, merhameti ve insan sevgisi ile büyüklere örnek olacak davranış sergiledi.

29.05.2019
751
A+
A-

Kaman’da yaşayan ilkokul öğrencisi Arda, merhameti ve insan sevgisi ile büyüklere örnek olacak davranış sergiledi.

Faik Güngör İlkokulu 2. Sınıfa gittiği öğrenilen aslen Savcılı Büyükobalı olup Kaman’da ikamet eden Ayhan Kızıl’ın oğlu 8 yaşındaki Arda, babasının çalıştığı marketin önünde bekleyen ve ayağında ayakkabısı olmayan Afgan asıllı bir çocuğu görünce yaşından beklenmeyen bir hareketle ayağındaki ayakkabıyı çıkartıp giydirmek istedi. Ayakkabısı olmayınca da yakındaki evlerine geçerek ağlayarak durumu annesine anlattı ve biriktirdiği paraları istedi.

Annesinin onayı ile aldığı paralarla tekrar koşarak aynı çocuğun yanına gelip elinden tutarak yakındaki bir ayakkabı mağazasına götürerek beğendiği ayakkabıyı alarak giydirdi. Tekrar çocuğun beklediği ilk önceki yere geri getiren Arda, Afganlı çocuğun birde küçük kız kardeşi olduğunu gördü. Afganlı çocukları ve yanındaki annelerini de alarak evlerine götüren koca yürekli Arda, Afganlı küçük kıza ise evdeki kendi kardeşinin elbiseleri giydirdi.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, göstermiş olduğu fedakârlık ve olgun davranış ile Türk milletinin unutulmaya yüz tutan hasletlerini sergileyen koca yürekli minik Arda’yı kucak dolusu öpüyor, şu hayır mübarek Ramazan ayında yardımlaşma ve paylaşmanın en büyük örneğini sergilemesinin tüm insanlarımıza umut olmasını temenni ediyoruz.

İyi ki varsın Arda, iyi ki bizi ve Kaman’ımızı gururlandırdın. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İkizler’de bir hiç uğruna Ağabey ve kardeşi öldü
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.