Komisyon Üyeleri Belirlendi

Kaman Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi.

07.04.2021
843
A+
A-

Kaman Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 1 Nisan 2021 Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirildi.

Her ayın ilk Perşembe günü gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısında Belediye Meclis Üyelerinin komisyon üyelikleri ve görevlendirilmeleri gerçekleştirildi.

Belediye Toplantı Salonunda koronavirüs önlemleri kapsamında maske ve mesafeli şekilde Başkan Necati Çolak’ın başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısına 8 Ak Partili, 4 CHP’li ve 3 MHP’li olmak üzere 15 Belediye Meclis Üyesi katıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce covit19 konusunda bilgilendirme yapan Başkan Çolak, koronavirüs tehdidinin ilçemiz genelinde artmaya başladığını belirterek; “Şehit Bayram Kara İlkokulu öğretmen ve öğrencilerde görülen pozitif vakalar nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla 14 gün eğitim öğretime ara verildi,” dedi.

Toplantı, gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından Belediye Meclisindeki görevlendirmeler ve komisyon üyelikleri belirlenmesiyle sona erdi.

KOMİSYON ÜYELİKLERİ SEÇİLDİ

2021 yılı 1. Meclis Başkan Vekilliğine Arif Göçmen ve 2. Meclis Başkan Vekilliğine Bilal Gökdemir getirilirken; Asıl Kâtip Üyeliklerine Üçler Güzel ve Musa Güzel ile Yedek Kâtip Üyeliklerine Ümit Ayas ve Hacı Erdal Özdemir seçildi.

2021 yılı Daimi Encümen Üyeliklerine Davut Uyan ve Ümit Ayas seçildi.

Komisyonların teşkili ise şu isimlerden oluştu:

Plan Bütçe Komisyonu: Ak Parti’den Hacı Erdal Özdemir, Ümit Ayas ve Üçler Güzel. CHP’den Köksal Arslan ile MHP’den Murat Göktaş.

İmar Komisyonu: Ak Parti’den Hacı Erdal Özdemir, Aydın Karsavuran ve Arif Göçmen. CHP’den Mehmet Keskin ile MHP’den Ahmet Uğurlu.

Gündemin 8’inci maddesinde yer alan İçme Suyu Projesi hakkındaki görüşmede, isale hattı projesinin bu yılsonuna kadar tamamlanması planlandığı belirtilirken, önceliğin yapılaşmanı yoğun olduğu bölgelere kaydırılması kararı alındı. Ayrıca, ihtiyaç ortaya çıkan yerler için projeye yüzde 20 oranında ilave yapılması kararlaştırıldı.

Gündemin 9’uncu ve son maddesini Bisiklet Yolu konusunda ise bilgilendirme ve Başkan Çolak’a yetki verilmesi görüşüldü. Yeni Mahallesi Stat Caddesinden Mehmet Akif Ersoy Caddesine ve oradan da Belediye Garajlarını geçerek çevre yoluna kadar Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Yolu yapılması Projesinin Bakanlık onayına gönderildiği açıklandı. Bakanlık onayından sonra İmar Planına işlenmesi için Belediye Başkanı Necati Çolak’a yetki verildi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kamil Avşaroğlu güven tazeledi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.