Kurancılı’da Geleneksel Asker Uğurlama Gecesi

Kurancılı Kasabasında bu celp döneminde askere gidecek olan 6 genç için düzenlenen eğlence programında ‘en büyük asker bizim asker’ sloganı atıldı.

29.01.2020
583
A+
A-

Kurancılı Belediyesi 2014 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen asker uğurlama töreni geçtiğimiz hafta belediye düğün salonunda asker aileleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurancılı Kasabasında bu celp döneminde askere gidecek olan 6 genç için düzenlenen eğlence programında ‘en büyük asker bizim asker’ sloganı atıldı.

Kurancılılı gençlerin doyasıya eğlendiği asker uğurlama programında “geçmişten gelen geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak için çalıyoruz” diyen Belediye Başkanı Adem Bıcakcı, konuşmasında; “Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşında ve terörle mücadelede ilçemiz ve kasabamız büyük mücadeleler verdi. Kaman ilçemiz askeriyle polisiyle şehit ve gazileriyle bu nedenle daima gurur duydu. Vatani görevine gidecek gençlerimizin de vatan aşığı olacaklarından şüphemiz yok,” dedi.

Askere giden ve gidecek olan gençler ise her yıl düzenlenmekte olan bu programı çok beğendiklerini ve askere gitmeden önce kendilerine moral ve motivasyon olduğunu ifade ederken asker aileleri ise iyi dileklerde bulundu.

Asker türküleri ve mehter marşlarıyla bir süre eğlenen katılımcılar, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Kurancılı Belediyesi tarafından hazırlatılan içerisinde bir miktar para olan zarfların asker adaylarına verilmesinin ardından helalleşerek geceyi sonlandırdılar. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Uyarıları dikkate alan yok
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.