Kurbanlıklar cep yakıyor

Kurban Bayramı yaklaşırken besiciler kapılarını müşterilerine açtı. Büyükbaş hayvanlar bu sene kilosu 28-32 TL arasında alıcılarını bekliyor.

16.06.2021
998
A+
A-

Kurban Bayramı yaklaşırken besiciler kapılarını müşterilerine açtı. Büyükbaş hayvanlar bu sene kilosu 28-32 TL arasında alıcılarını bekliyor.

Dinimizde mübarek iki bayramdan biri olan Kurban Bayramı’nda vatandaşlar kurban ibadetlerini yerine getirmek için hazırlıklara başladı.

Bu yıl 20 Temmuz – 23 Temmuz tarihleri arasına denk gelen Kurban Bayramı dolayısıyla dini ibadetlerini yerine getirmek isteyen Kamanlılar, mandıralarda besicilerle kol koparan pazarlıklara başladı.

Kurban Bayramı’na az bir süre kalırken yem ve diğer ürünlerin maliyetlerinin artması nedeniyle kurbanlık kilo fiyatları geçen yıla oranla 5 ile 10 TL arasında artış gösterdiği belirtilmekte. Geçen sene kilosu 23-25 liraya satılan kurbanlıklar bu sene 28-32 TL arasında alıcı buluyor.

Gazetemiz Kaman Ak Haber’e konuşan Kamanlı besicilerimiz, “Kurbanın canlı kilosu geçen sene bu vakitler 23-25 liraydı. Şimdi ise 28-32 lira arasında seyrediyor. Yine geçen sene bu vakitlerde 1 çuval fenni yem 75 liraydı ancak şimdi 160 lirayı geçti. Bu yüzden fiyatlarında geçen sene ile aynı kalması mümkün değil. Gelecek senede kurban bulma noktasında sorunlar yaşayabiliriz. Şuan satışlar biraz düşük ama süre azaldıkça satışların hızlanmasını bekliyoruz. Bu sene ise malum kuraklık mevcut. Ürünlerin çoğu yandı, saman konusunda problem yaşayacağız gibi gözüküyor. Kurban konusunda seneye büyük sorun yaşayabiliriz,” ifadelerini kullandılar.

Öte yandan, Kaman ve çevresinde büyükbaş kurbanlıkların hissesi ortalama 2 Bin 800 lira ile 3 Bin 500 lira arasında değişirken, küçükbaş’ta ise kurbanlık fiyatı Bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında alıcı bulmakta. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yusuf Başkan Kalp Ameliyatı Oldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.