Kurumlarımıza Dokunmayın!

Kaman Cezaevi’nin Kapatılmaması için Oluşturulan “Kaman Destek Gurubu” Ortak Bildiri Yayınladı.

Kaman Cezaevi’nin Kapatılmaması için Oluşturulan “Kaman Destek Gurubu” Ortak Bildiri Yayınladı.

Kaman Cezaevi’nin kapatılması yönünde karar alındığı ve birkaç kez ertelendiği duyumlarının alınması üzerine Kaman Belediyesinde bir araya gelen ilçemizin Siyasi Parti Temsilcileri, Seçilmişleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri güç birliği oluşturup “Kaman Destek Gurubu” adı altında ilimizin yöneticileri ve seçilmişlerine gönderilmek için bir bildiriye imza attılar.

Sahipsiz kalan Kaman’a sahip çıkma adına Kaman Ak Haber Gazetesi olarak destek verdiğimiz bildiri ile tek tek ilçemizin elinden alınan kamu kurum ve kuruluşlarının kapanması nedeniyle çalışan onlarca personelin zorunlu olarak ilçemizden ayrılması, istidamın sıfır noktasına kadar gerilediği Kaman’a büyük bir ekonomik darbedir. Bu konuda tüm Kamanlı hemşerilerimizin üzerine düşeni yapacağına ve duyarlı davranarak siyasilere bu konuda telkinde bulunacaklarına inancımız sonsuzdur. Çünkü çocuklarımıza yaşanabilir bir Kaman ve iyi bir gelecek bırakmak zorundayız.

Bundan öncede kapatılmak istenen Cezaevimiz, önceki dönem Milletvekilimiz Mikail Arslan tarafından birkaç kez ertelenmiş ve bir daha kapatılmak istenmesin diye de şehir dışında daha modern ve kapasiteli bir Ceza ve Tutuklu Evi yapılması konusunda projede hazırlatıp girişimlerde bulunmuştu ama üçüncü dönemde aday gösterilmediği için projeyi sürdüren olmadı. Bu konuyla ilgili de destekleyici birçok habere imza atmıştık.

Bir zamanlar 60 Binleri geçen ilçe nüfusumuz sahipsizlik nedeniyle 40 Binin altına geriledi. Seçilmişlerimiz ilçemize duyarsız kalmaya devam ederlerse, tek tek kurum ve kuruluşlarımız kapanmaya devam ederse, bu gidişle koskoca bir ilçe kasabaya ve hatta köye dönüşecektir. Bu vebalin altından kimse kalkamaz.

Biz bir kere daha üzerimize düşeni yapıp tüm ilgilileri Kaman için harekete davet ediyoruz…

25 Ağustos 2014 Pazartesi günü Belediye Başkanı Erhan Talu, CHP İlçe Başkanı Coşkun Gökalp, MHP İlçe Başkanı Yaşar İhsan Çelebioğlu, TSO Başkanı Ülkü Avşar, ESO Başkanı Sinan Timurhan, Ziraat Odası Başkanı Selami Kayhan, Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Çulha, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Kaplan Kaman, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfat Doğan, M.Can Ahlat ve Yılmaz Tekinaslan, Yeşil Kaman Gazetesi Sahibi Kemal Seyitgazioğlu ile Gazetemiz Kaman Ak Haber’in Sahibi Muzaffer Aktürk’ün katılımı ve ortak görüşleriyle kaleme alınan ve ilgili Bakanlıklar, Siyasi Partiler, İlimizin Seçilmişleri ve Yöneticilerine ulaştırılacak olan bildirinin tam metni ise şöyle:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sayı 976 Sayfa 1

“Kaman B Tipi Ceza ve Tevkif Evinin Kapatılmaması için Oluşturulan Kaman Destek Gurubu Ortak İmza Metni.

Aşağıda imzası olan biz Kamu Görevlileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları olarak ilçemizde Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetini sürdüren B Tipi Ceza ve Tevkif Evinin kapatılması yönünde karar alındığı duyumları alınması üzerine Cezaevimizin kapanmaması için İlçemizin menfaatleri doğrultusunda bir araya gelerek Kaman Destek Gurubunu oluşturduk.

İlçemiz; nüfus büyüklüğü, sosyal yaşam zenginliği, turizm atılımları, modern şehircilik ve eğitim alt yapısı ile cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Bizler bir yandan eksik olan kamu hizmet birimlerinin ilçemize gelmesi için çaba sarf ederken, var olan kamu hizmet birimlerinin ilçemizden kopartılmasını kabul etmiyoruz.

Kapatılması gündemde olan cezaevimiz, 44 mahkûm kapasiteli, onlarca çalışanı ve güvenlik birimleri ile ilçemize her faaliyet alanında ciddi anlamda ekonomik girdi sağlamaktadır. Buranın kapatılması; ilçemizin aylık ortalama 1 Milyon 500 Bin Lira gelirden yoksun bırakılması anlamı taşımaktadır.

Ekonomik katkılarının yanında suçu önleyici ve caydırıcı etkisi, ilçemizdeki huzur ve güven ortamının sürekliliğinin sağlanmasında etken olan bu kurumun açık tutulması için her türlü destek ve taahhüdü verdiğimizi belirtmek istiyoruz.

İlçe ekonomisine sağladığı katma değer ve yerel desteğin göz önüne alınarak talebimizin yetkili mercilerce dikkate alınmasını ve varsa alınan kararın gözden geçirilmesi arz ediyoruz.”  / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.