Mehmetçik için 3 Ton Ceviz Toplandı

Dualarla Yola Çıkarılan Cevizlerimiz Mehmetçiğe Teslim Edildi

29.10.2019
538
A+
A-

Ülkemizin güvenliği ve bütünlüğü için Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’ye yaptığı sınır ötesi harekâta destek olmak ve görevli Mehmetçiklerimize moral ve motivasyon vermek amacıyla dünyaca ünlü Kaman Cevizi Yetiştiricilerimizin talebi ile Kaman Belediyesinin sahipliğinde başlatılan “Mehmetçiğe Ceviz Dolusu Destek” Kampanyası kapsamında toplanan cevizler ve bağışlanan nakit paralar Mehmetçiğe ulaştırıldı.

Kaman Belediyesi tarafından 10 Ekim’de başlatılan ve Kaman halkı, ceviz üreticileri, Köy Muhtarları ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrencilerin desteğiyle toplanan 3 Ton Cevizin Mehmetçiğe gönderilmesi için 26 Ekim Cuma günü Cumhuriyet Meydanında Cuma Namazı sonrasında uğurlama töreni düzenlendi. Kaymakam Şükrü Özcan, İl Genel Meclis Üyesi Emre Demirci, Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti İlçe Teşkilatı Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri ve Kaman halkının katıldığı törende Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından bir konuşma yapıldı. Milli ve manevi değerlere her zaman sahip çıkan Kaman halkımızın “Barış Pınarı Harekâtı”na katılan Mehmetçiğe kucak açmakta tereddüt etmediğinin altını çizen Başkan Çolak, ceviz kampanyasına katkı sağlayan tüm Kamanlılara teşekkür etti. Çolak, görev başında bulunan evlatlarımız bu zor görevde yalnız olmadıklarını bilsinler istiyoruz, diyerek bir kez daha Kaman halkının hislerine tercüman oldu.

Konuşmanın ardından Kaman Belediyesine ait kamyona yüklenen cevizler edilen dua ile yolcu edildi.

CEVİZLER YERİNE ULAŞTI

Kaman Belediye Meclis Üyesi Ümit Ayas, Belediye Personeli Mustafa Eralp ve Kaman Çarşı Esnaflarımızdan Tacettin Yavuz tarafından Mehmetçiğe teslim edilmek üzere yola çıkarılan cevizler, toplamda 2 Bin kilometre yol kat edilerek yerlerine ulaştırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Ümit Ayas’ın verdiği bilgiye göre, kampanya kapsamında toplanan cevizler bölgede görevli MİT mensuplarının destekleriyle Şanlıurfa ve civarında bulunan; Ceylanpınar Bayraktepe de Görevli Askerlere, Traştepe Kontrol Noktası Görevli Asker ve Koruculara, Traştepe Fırtına Obüs Topçu Birliğine, Tigem Gümüşsu Toplanma Merkez Komutanlığına, Sarnıçtepe Sınır Karakol Komutanlığına, Sarnıçtepe Harekât Başkanlığı Karakol Komutanlığına, Ateş Amet 2.Hudut Bölüğüne, Yıldıran Sınır Karakol Komutanlığına, Boztepe Sınır Karakol Komutanlığına, Ceylan Pınar’daki Tatvan Sınır Birlik Tugayına, Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığına, Akçakale Toplanma Merkez Komutanlığına, Şanlıurfa Yol Kontrol ve Güvenlik Ekiplerine, Kahramanmaraş Yol Kontrol ve Güvenlik Ekiplerine, Akçakale Yol Kontrol ve Güvenlik Ekiplerine ve TİGEM Toplanma Merkezi Güvenlik Ekiplerine teslim edildi.

Ceviz kampanyasının herkesin hoşuna giden bir proje olduğunu ve projeye katkısı olan herkese teşekkür ettiğini belirten Ayas, “Toplanan cevizleri teslim etmek için bizlere yardımları dokunan Ceylanpınar önceki Belediye Başkanı Mehmet Sait Atilla’ya, onun yanında çalışan Kaman Çarşı Esnaflarımızdan Sinan Sainkaplan’ın oğlu Alperen Sainkaplan’a ve yine Kaman Çarşı Esnaflarımızdan Tacettin Yavuz’un oğlu Uzman Çavuş Halit Yavuz’a girişim ve destekleri için teşekkür ederiz,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Allı Turnaların yeni yuvası Savcılı Büyükoba

Öte yandan, ceviz kampanyasına destek olmak için ilçemizdeki okulların bünyesinde yapılan bağışlar kapsamında Faik Güngör İlkokulu 3/E sınıfı öğrencisi olan İnşaat Mühendisi hemşerimiz Kürşat Çakır’ın kızı Buğlem Çakır’ın kendi elleriyle kabuklarını soyup paketlediği ve içerisine bir not yazdığı cevizleri teslim alan asker ağabeyleri ise sosyal medyadan resimli olarak “Buğlem hediyeni aldık çok teşekkür ederiz,” notunu paylaştılar. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.