milli eğitimde N’oluyor?

11.09.2014
634
A+
A-

milli eğitimin uygulamaları İdareci ve Öğretmenlerden sonra Öğrenci ve Velilerini de perişan etmeye başladı.

Okul bölgelerinin belirlenmesi konusunda anlatılanlar doğruysa vay bu mili eğitimin haline vay!

Çocuklarımız kimlere emanet?

Kaman’ı, eğitim camiasını ve çevresini tanımayan siyaset yalakalarına mı emanet!

İşte sizi gerçekten hayrete düşürecek birkaç yaşanmış örnek:

Bir okula 50-60 metre mesafedeki evde yaşayan ailenin çocuğu 3 okulu birden aşarak bir başka okula kaydı yapılıyor. Aynı şekilde 28 daireli bir apartmanın eğitim çevresi olarak, 12 dairesi hemen birkaç metre yanındaki bir okula, geriye kalan 16 daire ise oldukça uzak olan başka bir okula yazılmış. Duyunca insanın inanası gelmiyor, aklı mantığı almıyor!

Burada amaç bir okulun öğrenci sayısını ve ilgisini düşürüp diğer okulu gözde okul haline mi getirmek, yoksa çocuklara ve ailelerine eziyet etmek mi pek anlayamadık.

Kaman’da oturmayan ve Kamanla ilgili bir gelecek kaygısı yaşamayan siyaset yalakası ve dalkavuğu yöneticiler sayesinde ülke derecesi yapan ilçemizde artık derece-merece hak getire.

Bu vurdumduymazlığın hesabı bir gün yine size oraya getiren siyaset tarafından sorulacaktır.

Öğretmen ve Müdür atamalarından sonra böyle bir uygulamanın Kaman’daki milli eğitim idarecilerinin çapını ve kalitesini göstermiyor mu?

Hele müdür atamalarında imza yetkileri dahi olmayan şube müdürlerinin puan vermesinin hukuksuzluğu şöyle dursun, milli eğitim müdürünün “ben ne denirse öyle yapıyorum, işim bu” demesini ve koltuk sevdalılarını halkımızın takdirine bırakıyoruz.

İ.A.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Öğretmen Adayları ile buluşmam
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.