Miraç Kandili Pazar akşamı

Miraç Kandili, Recep Ayının 26’nci gecesine denk gelen 27 Şubat 2022 Pazar gecesi ibadet ve dualarla idrak edilecek.

23.02.2022
863
A+
A-

Miraç, Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) bir gece vakti, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Allah’ın huzuruna vardığı kutlu yolculuk anlamına geliyor.

Aynı zamanda Miraç, insanın iç dünyasına doğru yapılması gereken mübarek yolculuğu da ifade ediyor. Nitekim Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Kerim’de; “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür.” (İsra, 1) buyurmuştur.

Miraç Kandili, Recep Ayının 26’nci gecesine denk gelen 27 Şubat 2022 Pazar gecesi ibadet ve dualarla idrak edilecek.

Miraç olayı hicretten bir yıl ya da on yedi ay önce Recep ayının 26’inci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (sav) Mescidül–Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (sav)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Miraç olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.

Yeryüzünün iki mübarek mabedi olan, Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan bu kutlu yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur.

2022 yılında ise Berat Kandili 17 Mart günü idrak edilecek. Yılın son kandili olan Mevlit Kandili de 7 Ekim 2022’de idrak edilecek. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dadaloğlu İkinci Kez Anılacak
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.