Mübarek Üç Aylar Başladı

Regaip Kandilinizi Tebrik Ederiz

25.01.2023
391
A+
A-

Kameri ayların yedincisi olan Recep ayı ile başlayan, Şaban’la devam eden ve Ramazan ayı ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki olan Hicri takvimin Recep ayı miladi takvime göre 23 Ocak Pazartesi günü başladı.

İslam âlemince mübarek sayılan “3 aylar” Recep ayının ilk günü olan 23 Ocak Pazartesi günü başladı. Kameri aylar olan ve İslamiyet’te önem atfedilen Recep, Şaban ve Ramazan ayları “üç aylar” olarak adlandırılıyor.

Kameri ayların yedincisi olan Recep ile başlayan, Şaban’la devam eden ve Ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki Recep ayının ilk Cuma gecesi yani 26 Ocak Perşembe akşamı, üç ayların da müjdecisi Regaip Kandili olarak kutlanacak.

Arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma ayları olarak bilinen üç aylar için Hz. Peygamber Efendimizin (sav) ”Recep, Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır” diye, ayrıca ”Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a yetiştir” diye dua ettiği rivayet edilir.

REGAİP KANDİLİ

Üç ayların habercisi ve 2023 yılın ilk kandili olan Regaip Kandili, Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 26 Ocak 2023 Perşembe akşamı kutlanacak.

Regaip veya Regâib Kandili, Hicri takvime göre Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecedir. Kökü “arzulamak, meyletmek” anlamlarına gelen regâib sözcüğü Kur’an’da geçmez.

Regaip Kandili doğrudan Kur’an-ı Kerim kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük önem verilerek kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Regaip kandilinde Allah’ın rahmet, bağış ve yardım dağıttığına inanılır. Bu yüzden bu gece dua ve ibadet ile geçmelidir.

2023 KANDİL TARİHLERİ

Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 26 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek. Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili 6 Mart Pazartesi günü, Kadir Gecesi ise 17 Nisan Pazartesi günü idrak edilecek

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Haftalık Korona Günlükleri (22 Nisan 2020)

İLK ORUÇ

Üç ayların sonuncusu ve oruçla geçirilecek olan Ramazan ayı ise 23 Mart Perşembe günü başlayıp, 20 Nisan Perşembe günü son bulacak. 21 Nisan Cuma günü ise Ramazan Bayramı’nın birinci günü idrak edilecek.

MÜBAREK ÜÇ AYLARINIZI VE KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, yapılan duaların kabul olduğu, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevapların verildiği Regaip Kandilinin ve üç ayların ülkemize ve Kaman’ımıza hayırlar getirmesi temennisiyle tüm dost, müşteri ve okurlarımızın kandilini tebrik ederiz. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.