Musa Gül Doktorlarından Mustafa Avcu Doçent Oldu

Kırşehir Özel Musa Gül Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mustafa Avcu, hekimlik görevine devam ederken diğer yandan sürdürdüğü akademik kariyerini de başarıyla tamamlayarak Doçent unvanı almaya hak kazandı.

28.03.2023
1.186
A+
A-

Kırşehir Özel Musa Gül Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mustafa Avcu, hekimlik görevine devam ederken diğer yandan sürdürdüğü akademik kariyerini de başarıyla tamamlayarak Doçent unvanı almaya hak kazandı.

1978 yılında Antalya’nın Serik ilçesinde doğan Avcu, ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra girdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2002 yılında mezun oldu. 2005-2008 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi tamamlayarak atandığı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2018-2019 yıllarında Sağlık Bakanlığı Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastane Hizmetleri Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 2021 yılından itibaren Özel Musa Gül Hastanesinde KBB Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı olarak Kırşehir halkına hizmet vermeye devam ediyor.

DOÇ.DR. AVCU’NUN KARİYER YÜRÜYÜŞÜ

Doç. Dr. Mustafa Avcu, hekimliğinin yanında STK’lar da önemli görevler üstlenmiş, halen Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Kırşehir İl Temsilciliği ve TTB Kırşehir Tabip Odası genel sekreteri olarak da görevini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Mustafa Avcu, 2009 ve 2016 yıllarında Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Sertifikası alarak eğitici eğitimi, temel ve ileri iyi klinik uygulamalar, deney hayvanları kullanımı konularında kurslara katıldığını bildirerek, Tıp Fakültesi öğrencilerine lisans düzeyinde dersler anlattığını, alanında yayın yapan Ulusal Hakemli dergilerde hakemlik görevlerini aldığını dile getirdi.

Doç. Dr. Avcu, 18 tanesi uluslararası hakemli dergilerde, 3 tanesi ulusal hakemli dergilerde olmak üzere toplam 21 tam metinli makalesi; ikisi yurt içinde düzenlenmiş olmak üzere uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş toplam 4, ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş 19 bildirisi, 3 ulusal bilimsel toplantıda, davetli konuşması Uluslararası yayımlanan makalelerinin 5 tanesinde, ulusal yayımlanan makalelerinin 1 tanesinde, uluslararası toplantılarda sunulan 2 bildirisinde, ulusal toplantılarda sunulan 8 bildirisinde birinci isim olarak yer aldı.

Doç. Dr. Avcu’nun makaleleri ve bildirileri araştırma, deneysel çalışma, klinik çalışma ve olgu sunumu türlerini içermektedir. Yayınlanan makalelerinden 8 tanesi toplam 83 kez kaynak gösterilerek çeşitli yayınlarda kullanılmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Türk Eğitim-Sen’den öğretmenlere plaket

Özel Musa Gül Hastanesi’nde KBB uzmanı olarak görev yapmakta olan Op. Dr. Mustafa Avcu’yu tebrik eder, meslek hayatında ve akademik kariyer yolculuğunda başarılarının devamını diliyoruz.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.