Müze ve Japon Bahçesi açıldı

Salgın ile mücadele kapsamında kapatılan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi normalleşme sürecinin başlamasıyla yeniden hizmete açıldı.

03.06.2020
953
A+
A-

Salgın ile mücadele kapsamında kapatılan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi normalleşme sürecinin başlamasıyla yeniden hizmete açıldı.

Normalleşme takviminin 1 Haziran itibarıyla başlamasıyla birlikte Çağırkan Köyümüzde bulunan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi kapılarını yeniden açtı.

1985 yılında Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü tarafından ilçemizde başlatılan kazı çalışmalarından sonra kazı alanın bulunduğu Çağırkan Köyüne kurulan Prens Mikasanomiya Anı Bahçesi (Japon Bahçesi) ile kazıdan çıkarılan eserlerin sergilenmesi amacıyla 2008 yılında Japon ve Türk hükümetlerinin iş birliği ile yapılan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, uzun sürenin ardından kapılarını yeniden açtı.

Anadolu’nun 5 Bin yıllık tarihine ışık tutan ve her yıl başta Japonlar olmak üzere binlerce misafiri ağırlayan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon Bahçesi, yurt içi ve dışı seyahat kısıtlamaları nedeniyle yaşadığı sessizlik sırasında Müze Müdürü İzzet Esen ve müze çalışanları tarafından elbirliği ile çevre temizliği ve düzeni ile yeniden elden geçirilerek yeni normalleşme dönemine hazırlandı. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kırşehir’deki Mehmetçik Kalehöyük Müzesini gezdi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.