Neşet Ertaş’a 10’uncu yılında muhteşem anma

Kırşehirliler Vakfı, Neşet Ertaş’ın ölümünün 10. yılında binlerce kişinin katılım sağladığı gecede Ankara’yı salladı.

28.09.2022
677
A+
A-

Kendi deyimi ile 25 Eylül 2012 tarihinde yorulup aramızdan ayrılan; Bozkırın Tezenesi, Abdal kültürünün en önemli temsilcilerinden neşe, dert ve aşk üçlüsünün vücut bulduğu Garip mahlaslı halk ozanımız Neşet Ertaş, ölümün 10’uncu yılında muhteşem etkinliklerle Kırşehir ilimizde olduğu gibi ülkenin dört bir yanında dış devletlerde hemşerilerimizin organizasyonları ile anıldı.

Çok uzun bir paragrafta kısacık anlatmaya çalışmak büyük usta için saygısızlık, habercilik için ise kolaya kaçmaktır. Ancak, bizim burada dört kelime ile ustayı anlatmaya çalışmak ise haddimiz değil. O yüzden, kısaca çok uzun bir haberi özetlemek gereği hissettiğim için okurlarımızdan özür dilerim.

ULUSLARARASI ANMA

Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve UNESCO tarafından ulusal boyut kazandırılan “Unesco Uluslararası Neşet Ertaş 10. Yıl Anma Programı” 23, 24 ve 25 Eylül tarihleri arasında Kırşehir’de 3 gün olarak gerçekleştirildi.

23 Eylül Cuma günü panel ve kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler kapsamında üç gün süren konserlerde kültürümüzün parçası ve Neşet Ertaş’ın akrabalarından oluşan Abdal sanatçılarımızla birlikte UNESCO Müzik Şehirleri listesine giren başka ülkelerden gelen sanatçılar ile birçok ünlü sanatçımızda konser verdi.

25 Eylül 2022 Pazar günü saat 10.00’da Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın Bağbaşı Mezarlığı’ndaki kabri ile Muharrem Ertaş’ın evi ziyaret edilerek Mevlid programı gerçekleştirildi.

Son günün ise büyük ozanımız Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş’ın 10 yıl aradan sonra bağlamayı eline alıp, oğlu (Neşet Ertaş’ın torunu) Kerem Neşet Ertaş ile birlikte, babasının ve dedesi Muharrem Ertaş’ın türkülerini söylemesi oldu.

KIRŞEHİRLİLER VAKFINDAN BÜYÜK ORGANİZASYON

Kırşehirliler Vakfı, Neşet Ertaş’ın ölümünün 10. yılında binlerce kişinin katılım sağladığı gecede Ankara’yı salladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Kırşehirliler Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Vefatının 10. Yılında Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Programı’ Ankara Atatürk Spor Salonu’nda binlerce kişinin katılımı, Kırşehir Belediyesi Ustalar ve Müzik Topluluğu, Emel Taşçıoğlu ve Kıraç Konserleriyle 25 Eylül Pazar günü gerçekleştirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Besmeçi ticari üretime geçti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kırşehir eski Milletvekili ve Devlet Bakanı Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Kırşehir Eski Belediye Başkanı Halim Çakır, Ankara’daki pek çok sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile oda ve dernek başkanları ile binlerce Ankara’da yaşayan Kırşehirli hemşerimiz katıldı.

Geceye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımı ise salondaki tüm Ankara’da yaşayan Kırşehirlilerin ve tüm Ankaralıların sevgi seline sebep oldu.

Gelen konuklar ile ayrı ayrı ilgilenen Vakıf Başkanı Tuncay Tekay; “Büyük Usta Neşet Ertaş’ı her 25 Eylül’de anarak unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu tip etkinliklerinde birlik ve beraberlik içinde bugün olduğu gibi coşkuyla kutlayacağız. Bu sözü bize Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mansur Yavaş’tan bizzat ben aldım. Her yıl 25 Eylül’de birlikte anacağız,” dedi.

HER YERDE NEŞET

Öte yandan, haber ajanslarının kaynaklarından ülkenin dört bir yanından ve yurtdışından birçok yerden Neşet Ertaş’ı anma etkinlikleri ile ilgili haber paylaşımları, büyük üstadın Unesco tarafından “Yaşayan İnsan Hazinesi” olarak seçilmesinin tesadüfü olmadığını ortaya koymuş oldu. / Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.