Nevruz Bayramını coşkuyla kutladık

Millet olarak en köklü geleneklerimizden olan Nevruz Bayramı ve Ergenekon’dan çıkışımızın 4656. yıl dönümü Kaman Belediyesinin organizasyonuyla kutlandı.

27.03.2019
538
A+
A-

Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon’dan demirden dağı eritip çıkmalarını, Türk takvimine göre yeni yılın başlangıcını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eden, Doğu Türkistan’dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından yaklaşık 5 Bin yıldır günümüze kadar her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz; ‘Yeni Gün’, ‘Novruz’, ‘Navrız’, ‘Ergenekon’, ‘Bozkurt’, ‘Çağan’, ‘Mart Dokuzu’, ‘Sultan Nevruz’, ‘Mart Bozumu’ gibi adlarla da anılıyor.

2009 yılından bu yana Kaman Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Nevruz Bayramı için 22 Mart Cuma günü Cumhuriyet Meydanında Cuma namazından sonra kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Kahramanlık Marşlarının çalındığı meydandaki kutlamalara Kaymakam Murat Girgin, Belediye Başkanı Erhan Talu ve protokol üyeleri, siyasiler, muhtarlar ve çok sayıda Kaman halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan Nevruz Bayramı kutlamaları, Başkan Erhan Talu’nun konuşmasıyla devam etti.  Başkan Talu, konuşmasında; “Türk’ün Nevruz Bayramı, dünyada kutlanan en eski ve en köklü bayramlardan biridir. Nevruz’un birleştirici ve kaynaştırıcı özelliği vardır. Bu bayram; birliğin, beraberliğin, bir olmanın, bütün olmanın, diri olmanın en güzel örneğidir. Hepinizin, hepimizin Nevruz Bayramı kutlu olsun. Önümüzdeki yeni yıl, ülkemiz ve milletimiz için insanlık için bolluk olsun, bereket olsun, yürekler bir olsun! 21.Asır Türk’ün asrı olsun! Allah Türkü korusun!” dedi.

KAYMAKAM GİRGİNDEN ZEYBEK OYUNU

Konuşmaların ardından Kaymakam Girgin ve Başkan Talu, Ergenokon’dan çıkışı temsil eden örs üzerinde demir dövdükten sonra meydana yakılan odun ateşi üzerinden atladılar. Gökhan Yıldırım Anadolu Lisesi Folklor Ekibinin Kaman Ağırlaması Halayı ve Kaymakam Girgin’in Zeybek Gösterisi büyük beğeni toplarken, yumurta tokuşturma geleneğinin canlandırılmasının ardından bereketi ve bolluğu simgeleyen Nevruz Pilavının ikram edilmesini müteakip kutlama programı sona erdi.

60.YIL KLASİĞİ

Nevruz Bayramı kutlamaları etkinlikleri kapsamında 60.Yıl Şehit Hüsnü Önkal İlkokulunda da Nevruz programı düzenlendi. Okul idaresi, öğrenciler ve öğrenci ailelerinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte yumurta ve halat çekme yarışlarından şiir ve gösterilere kadar kapsamlı bir program hazırlandı. Kaymakam Murat Girgin ve kalabalık bir heyetinde katıldığı programda anneler tarafından hazırlanan Nevruz pilavı da ikram edildi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dt. Ayyüce Altıntaş göreve başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.