Öğretmen Yaşar Şahin Sokağı

Mümtaz Boyacıoğlu
Mümtaz BOYACIOĞLU: Emekli öğretmen, Şair, Yazar ve Araştırmacı. Bu zamana kadar çok sayıda gazete ve dergide makaleleri yayınlandı. Kaman tarihi, kültürü ve yaşantısı üzerine çok fazla kaynak ve bilgiye sahip. Ülkemizdeki ilk Abdallar Derneği Kurucu Başkanı ve ilk defa Abdallar Festivalinin organize eden kişi. Yayınlanmış 4 adet kitabı mevcuttur.
12.08.2020
726
A+
A-

Ahde vefa amacına ulaştı

Kaman kültürüne yıllarını veren Araştırmacı ve Yazar Yaşar Şahin arkadaşımızın çalışmalarını “Yaşar Şahin arkadaşımızı tekrar tanıyalım” başlığı ile 13 Mayıs ve 10 Haziran 2020 tarihlerinde Kaman Ak Haber gazetesinde anlattım.

Bu anlatımdan sonra 11 Haziran 2020 tarihli dilekçem ile yukarıda tarihleri belirtilen gazetelerle birlikte Kaman Belediye Başkanlığına bir müracaat ettim. Belediye Başkanı Necati Çolak; “2 Temmuz 2020 Perşembe günü toplanacak Belediye Meclisinde görüşebilir, bir sonuca varabiliriz,” dedi.

* * *

Dilekçemi detaylı olarak haberleştiren, ilçemizin her sorunu hakkında yapıcı eleştirileri ile haberlere imza atan Gazetemiz Kaman Ak Haber’in Yazı İşleri Müdürü İbrahim Aktürk ise Yaşar Şahin’in adının yaşarken yaşatılmasına verdiği desteği kaleme alıp yayınladığı şu haberi ile açıkça ilan etmişti:

“Yaşar Şahin’in adını yaşarken yaşatalım

Yaşar hocamızın adının yaşatılması için Kaman Belediyesine dilekçe ile başvuru yaptık.

Kaman tarihi ve kültürü üzerine çok sayıda inceleme, araştırma ve makale kaleme alarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda çalışmalar yapan Gazetemiz Yazarı, Eğitimci, Şair ve Araştırmacı Yaşar Şahin’in yaşarken ödüllendirilmesi gerektiğini düşünen Gazetemiz Yazarı, Eğitimci ve Şair Mümtaz Boyacıoğlu, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’a teklif götürdü.

Yaşar Şahin’in adının yaşatılması amacıyla Kaman Belediyesine bir dilekçe ile başvuruda bulunan Mümtaz hocamız, “Araştırmacı, Şair ve Yazar Yaşar Şahin arkadaşıma gazete yazılarımla ve bu dilekçem ile Ahde Vefa borcumu da ödemek istedim,” dedi.

11 Haziran günü dilekçeyi kendi eli ile Belediye Başkanı Necati Çolak’a teslim eden ve kısa bir bilgilendirme yapan Mümtaz hocamız, gazetemizde iki sayı ile yayınlanan “Yaşar Şahin’i tekrar tanıyalım” başlıklı yazısını içeren gazetemiz nüshalarını da eklediği dilekçesinde özetle; “Bu ve önceki tüm yazılarımda, Yaşar Şahin arkadaşımızın Kaman sevdası ile yaptığı araştırma yazılarının Kaman hakkında ansiklopedik bilgilerini ve ciltler dolusu kitap olacağını da anlattım.”

“Kaman hakkında bu kadar bilgi birikimini bizlerle paylaşan, son yıllarda gözlerinden rahatsız olmasına rağmen yazılarını hiç aksatmayan, Araştırmacı Şair ve Yazar Yaşar Şahin, hiçbir karşılık beklemeden, Kaman Sevdası için yaptıkları çalışmalarını, didik didik araştırmalarını Kaman Ak Haber gazetesinde yeteri kadar anlattık. Acaba bu anlattıklarım ile Yaşar Şahin Öğretmenimizi iyice tanıdık mı?”

“Daha ne yapsın?”

“Şimdi görev sırası bizde!”

“Gözlerinden rahatsız olmasına rağmen, bu kadar özveri ile çalışan Yaşar Şahin arkadaşımızı sağ iken ödüllendirelim istedim. Bir caddede, bir sokakta, bir kütüphanede bir parkta veya daha uygun bir yerde adını yaşarken görmesini, görmemizi Belediyemizden istiyoruz, bekliyoruz, talep ediyoruz, takip ediyoruz.”

“Araştırmacı, Şair ve Yazar Yaşar Şahin arkadaşıma, gazete yazılarımla ve bu dilekçe ile Ahde Vefa borcumu da ödemek istedim. Gereğini bilgilerinize arz ediyorum. Saygılarımla,” ifadelerine yer verdi.   

“Görüşmede Başkan Çolak’ta bu düşünce ve talebi yerinde bulurken, Temmuz ayının ilk haftası içinde toplanması planlanan Belediye Meclisinde dilekçenin değerlendirileceğini söyledi.”

Bizler de Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, bilgi hazinemiz olan Yaşar Şahin’in adının yaşarken ölümsüzleştirilmesi için Mümtaz Hocamız tarafından başlatılan çalışmayı destekliyor ve takip ediyoruz.

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak ve Belediye Meclisi Üyelerimizin tamamının, emeğini ve bilgisini hiçbir karşılık beklemeden Kaman ilçemizle paylaşan ve gelecek nesillere aktarılması için çabalayan Yaşar Şahin Öğretmenimize sahip çıkacaklarına inanıyor, açık desteklerini beklediğimizi bildiriyoruz. / İbrahim AKTÜRK”

* * *

Koronavirüsten dolayı bir kaç aydır toplanamayan Belediye Meclisi, belirtilen tarihte birikmiş konuları ancak görüşmüş, 6 Ağustos 2020 Perşembe günkü birleşiminde dilekçemi gündeme alarak Araştırmacı ve Yazar Yaşar Şahin arkadaşımızın isminin bir sokağa verilmesi konusu da görüşülmüştür. Yaşar Şahin arkadaşımızın Orta Mahalledeki evinin önünden geçen 610’nolu sokağın adı yapılan gizli oylamada 6’ya 7 oyla “Öğretmen Yaşar Şahin Sokağı” olarak değiştirilip Belediye Meclisince onaylanmıştır. Bu konuda emeği geçen Kaman Belediyesi Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Depremler Nasıl Oluşuyor

* * *

Bu güzel haberi 7 Ağustos 2020 Cuma günü Başkan Necati Çolak Beyden öğrendim. Aynı gün Yaşar Şahin arkadaşımı arayarak bu müjdeli haberi bizzat bildirdim.

Duygulanan ve onure edildiğini ifade eden arkadaşımız Yaşar Şahin, Gazetemiz Kaman Ak Haber aracılığı ile bir teşekkür iletmememizi istedi.

Araştırmacı ve Yazar Yaşar Şahin, “Teşekkür ederim…

Bizler doğduğumuz doyduğumuz yaşadığımız Kaman’a sevdalıyız. İnsan yaşamına kültür diyoruz. Kültürel değerlerimiz yazılmazsa sözlü anlatım zamanla kaybolur. Bizler araştırıp yazarak kültürel değerlerimizi yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Değerli Araştırmacı Şair Yazar Mümtaz Boyacıoğlu hocama ve Kaman Ak Haber Gazetemize Yaşar Şahin’i tanıyalım başlıklı yazı dizisi ve desteklerine teşekkürler. Evimin bulunduğu sokağa adımı veren Kaman Belediye Başkanı Sayın Necati Çolak ve Belediye Meclisi Üyelerimize teşekkür ederim,” dedi.

* * *

Bu sevindirici haberi duyarak sosyal medyadan görüşlerini paylaşan Yaşar Şahin arkadaşımızın sevenlerinden bazıları paylaşımları ise şu şekilde:

-Serap Saylam Şen: “Dayıcığım Yaşar Şahin, çok duygulandım. Adınla sağlıklı ve uzun yaşa… Ahde vefa dedi Mümtaz Boyacıoğlu hocam. Çok teşekkürler emeklerinize. Bu güzellik için emek veren herkese çok teşekkür ederim saygılarımla…”

-Serap Saylam Şen: “Ve Ahde vefa can buldu. Öğretmen Yaşar Şahin Sokağı uğurlu olsun. Teşekkürler Mümtaz Boyacıoğlu Hocam, teşekkürler Kaman Belediyesi…”

Ahde vefa” bu iki kelime, bu kadar anlam kazanmamıştı benim için. Dayım Yaşar Şahin bir memleket sevdalısıdır. Kaman kültür mirasına sahip çıkmış, uzun yıllar görmeyen gözleri ile bizlere nereden geldiğimizi, kim olduğumuzu, dilimizi, adetlerimizi türkülerimizi aktarmaya çalışmıştır. Kalp gözü ve yol arkadaşı Hacer Şahin’in sağladığı konfor ve emekle sevdasının peşinden koşmuş ve yazıya dökmüştür. Adını bir sokakta görmek, yaşarken kadrinin ve kıymetinin bilinmesi, bizleri de umutlandıracak, aynı sevdaya tutulan insanları yüreklendirecektir.”

Ahde vefa” bu iki kelime hocam Mümtaz Boyacıoğlu’nun girişimi ile çok büyük anlam kazanmıştır. Kız Meslek Lisesi Ortaokulunda okurken Mümtaz hocamı tanıma şansım oldu. Kitap okumayı sevdiğimi öğrendi. Okumamı istediği kitap olduğunda Devrim İlkokulundaki odasının penceresinden seslenir ve bir kitap uzatırdı. Arkadaşlarımın arasından koşarak gider, değer görmenin gururuyla dönerdim. İki çok değerli ekin kaynağım. Uzun yıllar bilgi ve birikimlerinizi bizlerle paylaşmanız dileği ile ellerinizden öperim.”

-Mustafa Uçar; “Değerli arkadaşım gurur duydum. Sevgiler, selamlar…”

-Bülent Karakılıç; “Dayıma böyle bir değer görenlerin hepsinin emeğine Sağlık, bizleri çok mutlu etmişlerdir.”

-Bekir Şahin‎; “Göz bebeğimiz Yaşar Şahin’in adı, evinin önüne verildi. Başta Öğretmen Mümtaz Boyacıoğlu ve Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak olmak üzere, Belediye Encümen Üyelerine yürekten teşekkür ederiz…”

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.