Öğretmenevi Lokali yeniden hizmette

Öğretmenevi Lokalinin ihalesini kazanan İşadamı İlkay Demirci, bakım onarımdan sonra Lokali hizmete açtı.

30.07.2019
684
A+
A-

Kaman’da yıllarca iki katlı kendi binasında hizmet veren Öğretmenevi Lokali, Ekim 2012’de arkasında birçok dedikodu ve şaibe bırakarak kapatılmış, burada dinlenen ve meslektaşlarıyla vakit geçiren öğretmenler kahvehanelere gitmek zorunda bırakılmıştı.

Yenisi yapılacak, başka bir bina tahsis edilecek diye 2017 yılına kadar sürüncemede kalan Kaman Öğretmenevi, 2017 yılında 1960 yılından buyana hizmet veren Kaman Kız Meslek Lisesi ile Devrim İlkokulu Binalarının bulunduğu alana buradaki binalar yıkılarak 100 yatak kapasiteli olarak yapılmaya başlanmış, üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen kaba inşaat halinde kaderini beklemekte.

Öğretmenler Derneğini oluşturan Kamanlı Öğretmenler tarafından yapılan ve sonradan devlet malı haline getirilen ve kapatıldıktan sonra İlçe Milli Eğitime tahsis edilen Öğretmenevi Lokali’ne ait 2 katlı bina 7 yıl sonra Kaman İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Lokal amaçlı kullanılması için ihale ile kiraya verildi.

Öğretmenevi Lokalinin ihalesini kazanarak yeniden eski kullanım amacına ulaşması için bakım ve onarım işlerini tamamlayan ilçemizin atılımcı ve yaratıcı Genç İşadamı İlkay Demirci, ilçemizdeki öğretmenleri buluşma noktası olan ve öğretmenler için özel bir mekân durumundaki lokale davet ettiğini söyleyerek; “Bütün öğretmenlerimizi tekrar bir araya toparlamak ve eski birlikteliği yeniden yakalamak için bu işe ön ayak oldum. Lokalimizde öğretmenlerimiz için günlük gazete ve dergilerden, satranç ve tavlaya, dijitürk’ten belgesel kanallarına kadar hoşça vakit geçirecekleri imkânlar sunmaya gayret ettik,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kırmızıçizgiyi çektik
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.