Öğretmenlerimizin Günü Kutlandı

Başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere bizlerin yetişmesinde büyük emekleri olan tüm öğretmenlerimiz ile ‘öğretmenin emeklisi’ olmaz düsturuyla halen araştırmaya, üretmeye ve öğretmeye devam eden Gazetemiz Yazarları Mümtaz Boyacıoğlu ve Yaşar Şahin öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyoruz.

25.11.2020
910
A+
A-

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün 1928’de Başöğretmenliği kabul ettiği gün olan ve 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü için ilçemiz Kaman’da da pandemi gölgesinde tören düzenlendi.

Öğretmenler Günü, 24 Kasım 1928’de Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında O’nun başöğretmen oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verilmişti.

Tüm yurtta olduğu gibi koronavirüs salgını nedeniyle Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemizde de maske ve sosyal mesafe gözetilerek sade bir çelenk sunma töreni ile kutlandı. Tören, 24 Kasım 2020 Salı günü Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ve şanlı bayrağımızın İstiklâl Marşımız eşliğinde göndere çekilmesi ile başladı ve bitti. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman ve Öğretmen kökenli Belediye Başkanı Yardımcısı Eftal Avşar ile kısıtlı sayıda okul müdürü katıldı.

Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman kısıtlı etkinlik nedeniyle sosyal medyadan paylaştığı mesajında; “Başta Şehit Öğretmenlerimiz olmak üzere geleceğimize ışık tutan, aydınlık yarınların öncüsü saygıdeğer tüm öğretmen arkadaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum,” dedi.

BAŞKAN ÇOLAK’TAN 24 KASIM MESAJI

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

“İnsanımızı yüksek idealler doğrultusunda yetiştiren ve geleceğimizi büyük bir özveri ile inşa eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diyerek mesajına başlayan Başkan Çolak, “Bu Mukaddes görevi ifa eden fedakâr öğretmenlerimize hürmetlerimi sunuyorum, dedi.

Belediye Başkanı Necati Çolak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Medeniyetimiz, tarihin her döneminde öğretmenlerine en yüksek değeri vermiş, onların kıymetinin her şeyin üstünde olduğunu öğütlemiş bir gelenekten beslenmektedir. Öğretmenlerimiz her devirde yaşadıkları toplumun âkil insanı, yol göstericisi, milli ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumundadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Müze ve Japon Bahçesi açıldı

Şüphesiz ki ülkemiz, sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanlarının, ülkemizin her köşesinde sabırla ve fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmiştir. Türk gençliğinin ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen iyi yetişmesi, kendisini tüm benliği ile öğrencisine adayan öğretmenlerden geçmektedir.

İnsan yetiştirmeyi, aynı zamanda bir medeniyet yetiştirmeyi, bir medeniyet inşasından farksız gören şuurla bizlere ve yarının sahiplerine müreffeh istikbalin kapılarını aratacak yegâne anahtar öğretmenlerimizin elindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim seferberliğine millet mektepleri başöğretmeni unvanı ile katıldığı bu günde tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tekrar tebrik ediyor, başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve terör saldırılarında, vazife sırasında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

TÜRK EĞİTİM-SEN MESAJI

Türk Eğitim-Sen Kaman Şube Başkanı Özgür Ahat, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Özgür Ahat, yazılı mesajında; “Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli olan öğretmenlerimizin ve ülkemizi de etkisi altına alan covid-19 hastalığı nedeni ile yüz yüze eğitimin ara verildiği bu dönemde geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin eğitimleri için her türlü fedakârlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar selam, sevgi ve saygılarımı sunarım,” sözlerine yer verdi. / İbrahim AKTÜRK / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.