Öğretmenlerimizin Günü Kutlandı

Başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere bizlerin yetişmesinde büyük emekleri olan tüm öğretmenlerimiz ile ‘öğretmenin emeklisi’ olmaz düsturuyla halen araştırmaya, üretmeye ve öğretmeye devam eden Gazetemiz Yazarları Mümtaz Boyacıoğlu ve Yaşar Şahin öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyoruz.

27.11.2019
690
A+
A-

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün 1928’de Başöğretmenliği kabul ettiği gün olan ve 1981 yılından bu yana kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü için ilçemiz Kaman’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Öğretmenler Günü, 24 Kasım 1928’de Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Atatürk’ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında O’nun başöğretmen oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verilmişti.

ÇELENK TÖRENİ

Tüm yurtta olduğu gibi Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçemizde de kutlama programları gerçekleştirildi. Kutlama etkinlikleri, 24 Kasım 2019 Pazar günü Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Törene Belediye Başkanı Necati Çolak, İlçe Protokolü, Siyasiler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman ile halen görevdeki öğretmenler ile emekli öğretmenler katıldı.

BELEDİYEDEN YEMEK PROGRAMI

Öğretmenler Günü dolayısıyla Kaman Belediyesi tarafından ilçemizdeki emekli öğretmenlere yönelik yemekli sohbet programı düzenlendi. Belediye Başkanı Necati Çolak, öğretmen kökenli Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, İl Genel Meclis Üyesi Emre Demirci ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman’ın kapıda karşıladıkları emekli öğretmenler böyle özel bir günde hatırlanmaktan memnun olduklarını dile getirdiler.

Yemek programına, ilçemizde sayıları 3’e kadar düşen Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerden Hasan Yazar, Rıza Şahin ve Ramazan Akdoğan, Köy Enstitülerini kitaplaştıran Gazetemiz Yazarı Emekli Öğretmen Mümtaz Boyacıoğlu ile birlikte çok sayıda emekli öğretmenlerimiz katılarak anılarını tazeleyip geçmişi yâd ettiler. Emekli öğretmenlerimiz adına Hasan Yazar ve Mümtaz Boyacıoğlu hocalarımızda birer teşekkür konuşmaları yaptılar.

Yemekte bir konuşma yapan Başkan Çolak, “Bizde siz değerli öğretmenlerimizin gününü kutlamak, sizleri bir arada görmek ve aranızdaki muhabbetin artırılması amacıyla bu yemeği tertipledik, diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü tebrik etti. Öğretmenevi Lokalini yeniden faaliyete açtıklarını ve yeni Öğretmenevi inşaatının ise halen devam ettiğini belirten Başkan Çolak, belediye çalışmaları konusunda da kısa bir bilgilendirme yaptı. Daha sonra Milli Eğitim Müdürü İman’da selamlama konuşması yaparak emektar öğretmenlerin gününü kutladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Okullarımız Maske ve Siperlik Üretiyor

RESMİ PROGRAM

Etkinlikler, 25 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’de Kültür Merkezinde Melikşah ve Yenihayat Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan resmi kutlama programı ile sona erdi.

Kaymakam Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Necati Çolak, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programı, Milli Eğitim Müdürü Halil İman’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Konuşmaların ardından hazırlanan şiir, video gösterimi ve slâyt sunumu gibi etkinlikleri müteakip Emekli Öğretmenler adına Erdoğan Aydoğan tarafından bir konuşma yapıldı.

Adaylığı kaldırılan 4 tane genç öğretmenin yemin töreninin ardından emekliye ayrılan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. İlçemizdeki öğretmenlerden oluşan koronun sazlı-sözlü müzik ziyafeti büyük beğeni ile izlenen kutlama programı Kaymakamlık Voleybol Turnuvası ödül töreni ile sona erdi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.