Okullar 13 Şubat’ta açılacak

Türkiye’de tüm okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil edildi…

08.02.2023
592
A+
A-

Kaman’da 6 Binden fazla öğrenci ve 600’den fazla öğretmen iki haftalık yarıyıl tatilin ardından 6 Şubat Pazartesi günü ders başı yapmayı beklerken, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 1 gün ertelenen okulların açılması Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelindeki tüm okulların açılmasını bir hafta süreyle erteledi.

5 Şubat Pazar gecesi başlayan ve gün boyu devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle yaşanacak olumsuzlukları göz önünde bulunduran Kırşehir Valiliği ülke genelinde olduğu gibi okulları 1 gün süreyle tatil etti. Tatil haberi henüz tatil rehavetinden kurtulamayan öğrenciler tarafından sevinçle karşılanırken, bu seferde Kahramanmaraş merkezli oluşan ve çok sayıda ilimizde binlerce insanımızın hayatına mal olan 7,4 büyüklüğündeki deprem felaketi haberi ağzımızın tadı kaçırdı.

EĞİTİM ÖĞRETİME 13 ŞUBAT’A KADAR ARA VERİLDİ

Gün içerisinde depremin bilançosunun ağırlaşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bugünden itibaren tüm Türkiye’de tüm okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz,” dedi.

Bakan Özer, açıklamasında; “Tüm Türkiye’de şu andaki iklim şartlarını göz önüne alarak ve deprem bölgelerindeki çalışmaların çok daha suhuletle olması bağlamında sadece deprem bölgesindeki illerde değil, çevresindeki illerin de suhuletli bir şekilde süreçleri yönetmesi için bugünden itibaren tüm Türkiye’de tüm okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz. Böylece millet olarak, devlet olarak hem süreçleri daha rahat bir şekilde yürütme hem de özellikle bu 10 ilde akrabaları olan diğer illerdeki vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak anlamında da bu kararı almış bulunuyoruz. Ama bu kararı alırken tüm illerimizdeki, özellikle 10 ilimizdeki okullarımızın tamamı, vatandaşlarımızın hizmeti için açık tutulacak. Konaklama, yemek ikramıyla ilgili her türlü hizmet okullarımızda, öğretmenevlerimizde vatandaşlarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde intikal ettirilecek,” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlk Ara Tatil Cuma Günü

Başka bir gelişme yaşanmaz ise okullarda eğitim öğretim 13 Şubat 2023 tarihinde başlayacak. 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısındaki ara tatil 17-20 Nisan’da gerçekleşecek. Ayrıca ikinci ara tatil, 21 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek. Eğitim yılı 16 Haziran’da sona erecek. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.