Okullar 6 Eylül’de açılıyor

Tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak.

01.09.2021
1.154
A+
A-

Tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “6 Eylül’de tüm kademelerde haftada 5 gün, yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürmek,” açıklamasında bulundu.

“İnşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek,” diyen Bakan Özer açıklamasında; “Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecektir. Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecektir. Okula giriş-çıkış saatleri, teneffüs zamanları ve özellikle gerek duyulması hâlinde ikili eğitime geçilmesine ilişkin süreç, okulun fiziki kapasitesine ve mevcuduna göre il ve okul yönetimleri tarafından birlikte düzenlenecektir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK’lar sadece 8 ve 12. sınıflarda verilecektir. Okulların açılmasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacaktır.

1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimize yönelik uyum eğitimleri yapılacaktır. Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerimiz için ise 31 Ağustos 2021 tarihinde çevrim içi olarak salgın ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler vereceğiz.

COVID-19 salgınına yönelik öğrenci, veli, öğretmen ve yöneticilerimiz için kılavuzlarımız hazırlanmıştır. Okullarda müdür yardımcılarımız ve nöbetçi öğretmenlerimizin yanı sıra 35 bin 936 psikolojik danışman ve rehber öğretmenimiz de sağlık tedbirlerinin uygulanmasında destek sağlayacaktır.

Okullardaki tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecektir. Okullardaki sınıf ve tüm kapalı alanlarda bulunan kapı ve pencereler açılarak sık sık havalandırma sağlanacaktır,” sözlerine yer verdi.

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

MEB’in 2021-2022 eğitim öğretim takvimine göre 6 Eylül’de açılacak olan okullar 15-20 Kasım 2021’de birinci dönem ara tatiline girecek. Yarıyıl tatili 24 Ocak ila 4 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak ve ikinci yarıyıl tatili ise 11-15 Nisan 2022’de yapılacak. Eğitim Öğretim yılı 18 Haziran 2022’de sona erecek. / Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Üniversitemize 169 öğrenci kayıt yaptırdı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.