Paralı otoyol tabelaları sürücüleri yanlış yönlendiriyor

Kamanlılar Çevreyolu-Şehir Merkezi bağlantılarının düzeltilmesini istiyor.

24.02.2021
1.696
A+
A-

Kaman’da şehir merkezine konan Ankara-Niğde Otoyolu tabelalarının sürücüleri yanlış ve eksik bilgilendirdiği konuşuluyor.

Yüksek ücretli ve yap işlet şeklinde yolcu garantili olarak yapılarak hizmete açılan Ankara-Niğde Otoyolu için Kaman ilçemizde yön tabelası konması ve mesafe bilgisinin yazmaması halk arasında sürücülerin yanlış yönlendirildiği dedikodularına sebep olmakta.

Kaman ilçemizden Ankara-Niğde Otoyolu’na yapılmış henüz bir bağlantı yolunun olmadığını dile getiren Kamanlı hemşerilerimiz, Kaman çarşı içindeki ceviz heykelinin oraya konan tabela ile sürücüler Ömerhacılı Köyü ya da Savacılı Büyükoba Köyü üzerinden köy yolları ile Sarıyahşi köprüsüne ve oradan da Evren kavşağından yaklaşık 60 km mesafeden Ankara-Niğde Otoyolu’na yönlendirilmekteler. Oysa biraz fazla mesafe ile bölünmüş ve parasız yoldan sürücüler Kırşehir üzerinden aynı mesafeye daha güvenli ve hızlı şekilde ulaşabilmekteler.

Ayrıca, başka bir levha ile Hirfanlı yolu üzerinden Benzer Köyü ve Acıkuyu Köyü istikametine yönlendirilen sürücüler 47 km yol ile yüksek ücretli Ankara-Niğde Otoyolu’na yönlendirilmekteler. Oysa henüz yapımı tamamlanmamış olan bu yolla 5 km fazla yapacak olan sürücüler daha düşük ücretli olan E-90 otoyoluna da ulaşabilmekteler. Kamanlı hemşerilerimiz, “Bu zamana kadar orada da bir otoyol olduğu ve Kaman şehir merkezine tabela konması gerektiği akıllarına getirmeyenler, Köprüköy üzerinden bölünmüş yolla Kulu-Şereflikoçhisar makasından da E-90 yoluna bağlanabilindiğini unutmuş olmalılar” diyerek göndermede bulunmaktalar.

Kaman merkezine konan Ankara-Niğde Otoyolu tabelasının yolu uzattığı gibi daha düzgün yol varken kötü kalitedeki köy yolları üzerinden bağlantı gösterilmesini etik bulmadıklarını dile getirmekteler.

Ayrıca, hem Ankara’dan, hem de Kırşehir’den Kaman’a gelirken yeterli miktarda Kaman yolunu ve mesafesini gösterir tabelaların da bulunmadığını belirten Kamanlı hemşerilerimiz, çok sayıda trafik kazasına neden olan Kaman çevre yolundan Kaman şehir merkezine dönüş noktalarına yeterli miktarda tabela konmasını ve bağlantı yollarının düzeltilmesini de beklediklerini dile getirmekteler. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Neşet Ertaş’a 10’uncu yılında muhteşem anma
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.