Pirioğlu Camii hizmete girdi

Yeni Mahalle Pirioğlu Camiinin inşaatı hayırsever hemşerilerimizin de desteği ile tamamlanarak törenle hizmete açıldı.

14.09.2022
736
A+
A-

Yeni Mahalle önceki dönem Muhtarı Murat Demirel’in girişimleri sonucu Ömerhacılılı hemşerimiz Ömer Piri’nin Yavuz Selim Caddesinde bulunan 30 yıllık evini yıkarak 600 metrekare arsasını cami yapılması şartıyla Diyanet Vakfına bağışlamasının ardından 8 Mayıs 2021 tarihinde inşaatına başlanan Yeni Mahalle Pirioğlu Camiinin inşaatı hayırsever hemşerilerimizin de desteği ile tamamlanarak törenle hizmete açıldı.

150 metrekare kullanım alanı bulunan ve alt katı Kur’an Kursu olarak düzenlenen Pirioğlu Camiinin 9 Eylül 2022 Cuma günü gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam Mehmet Usta, Belediye Başkanı Necati Çolak, Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, İlçe Müftüsü Şükrü Safa, Camii Derneği Başkanı Murat Demirel, Dernek Gönüllü Üyesi İmam Hatip Dağıstan Kaya, hayırsever hemşerimiz Ömer Piri ve cemaat ile davetliler katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Müftü Şükrü Safa’nın verdiği bilgiye göre; yaklaşık 1 Milyon 400 Bin Liraya mal olan Yeni Mahalle Pirioğlu Camiinin inşaatı 1 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak hizmete girmiş oldu.

Konuşmaların ardından arsa bağışçısı Ömer Piri ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Demirel’e destek ve gayretlerinden dolayı Kaymakam Mehmet Usta tarafından plaket takdim edildi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Film Gibi: Yarım Asırlık Sözleşme
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.