Sabit Öğretmenin 2 kitabı yayınlandı

Kaman Lisesi’nin eski öğretmenlerinden ve Kargınyeniceli hemşerimiz Sabit Güneş, şiirleri ve yöremizden derlediği anılarıyla Kamanlıların gönlüne taht kurdu.

03.03.2021
1.543
A+
A-

Kaman Lisesi’nin eski öğretmenlerinden ve Kargınyeniceli hemşerimiz Sabit Güneş, şiirleri ve yöremizden derlediği anılarıyla Kamanlıların gönlüne taht kurdu.

Kargınyenice Köyünden olup Kırıkkale’de ikamet eden, Kaman Lisesi eski öğretmenlerinden Sabit Güneş’in şiir ve yöremize ait anılarının yer aldığı öykü kitapları büyük beğeni toplamakta.

Son yıllarda üniversite sınavlarında övünülecek başarılara imza atan ve üniversite mezunu sayısında hayli yüksek rakamlara ulaşan ilçemiz Kaman’ın insanları; sanat, kültür ve edebiyat konularında hayli yol aldı.

Bunun son örneklerinden birisi de Kargınyenice Köyü’nden Sabit Güneş öğretmen oldu. Sabit öğretmen, gençlik yılları, köy ve eski yaşam tarzlarındaki özlemlerini dile getirdiği anılarını paylaşarak; Kamanlıların gönlünde taht kurmağa başladı.

Aşk, özlem, yalnızlık ve ayrılık konularında da övgüye değer şiirler yazan Sabit Güneş öğretmen, geçtiğimiz günlerde 154 sayfalık “Hüzün Bakışlı Sevda” adlı şiir kitabı ve 222 sayfalık “Zor Güzel Yıllar” adlı anı ve öykü kitaplarını yayınladı.

Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu Gazeteci ve Ankara’da faaliyet sürdüren Karakılıç Mutfak’ın sahibi Kamanlı hemşerimiz Eyüp Karakılıç’ın aktardığı bilgiye göre; internet üzerinden günlük yayınladığı anı, şiir ve öyküleri hemşerilerimiz tarafından büyük beğeni toplayan Sabit öğretmen 1974-1980 yılları arasında Kaman Lisesi’nde öğretmenlik yapmış. Şabit Güneş öğretmenimiz; 1991 yılında TRT Televizyonu’nda Tuna Huş’un sunduğu “Bil-Kazan” yarışması ve 1992 yılında Bülent Özveren’in sunduğu “Joker” yarışmasında şampiyonluklar alarak Kamanlıları gururlandırmış.

1999 yılında emekli olan, üç çocuk babası Sabit Güneş, halen Kırıkkale yaşamakta. Kargınyenice Köyü’nde doğan ve ilkokulu köyünde okuyan Güneş, ortaokulu Kaman’da, liseyi Kaman ve Kırıkkale’de okumuş. Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1973 yılında mezun olduktan sonra Kaman Lisesi, Kırıkkale Lisesi ve Kurtuluş Lisesi’nde görev yapmıştır. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Belediyesi Tam-Mat İşbirliği ile 100 Adet Üniversite Hazırlık Seti Dağıttı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.