Savcılı Büyükoba Göleti Kapalı Sisteme Geçiyor

Kaman İl Genel Meclis Üyesi Emre Demirci, Savcılı Büyükoba Göleti’nin Kapalı Sistem Sulamaya geçirilmesi için çalışmaların başladığını açıkladı.

16.10.2019
520
A+
A-

Kaman İl Genel Meclis Üyesi Emre Demirci, Savcılı Büyükoba Göleti’nin Kapalı Sistem Sulamaya geçirilmesi için çalışmaların başladığını açıkladı.

Milletvekili Kendirli: “Kaman’ın kalkınması için yatırım ve proje çalışmalarımız devam etmektedir.”

Demirci: “Her alanda hemşerilerimizin yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz…”

Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi olarak yoğun girişimler ve çabalar sonucu bölgemizin Çukurova’sı konumundaki Savcılı Büyükoba Köyünün ekonomisine katkı sağlayacak projeyi hayata geçirdiklerini belirten Emre Demirci, Gazetemiz Kaman Ak Haber’e yaptığı özel açıklamasında; “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bağlı Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (KOP) tarafından finanse edilen ve Kırşehir İl Özel İdaremiz tarafından projelendirilen Savcılı Büyükoba Göleti Kapalı Sistem Sulama işi ihalesini gerçekleştirerek yer teslimi yaptık.

2020 yılında tamamlanacak olan proje, kapalı ve basınçlı sistem sulama ile Savcılı Büyükoba Köyümüzde 332 Hektar araziyi sulu tarıma geçirmiş olacak. Tarım ve seracılık konusunda ilimiz genelinde önemli bir yere sahip olan Savcılı Büyükoba Köyümüzün bu projenin hayata geçmesiyle birlikte üretimini daha da ileri bir noktaya taşıyarak hem kendirlinin hem de ilçemiz Kaman’ın ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Köylerimizin kalkınması için gerekli olan tüm konularda projeler üreterek yatırım konularında çalışmalarımız devam edecektir,” dedi.

KOP ve İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bu yatırımın toplam tutarının 4 Milyon 858 Bin Lira olduğunun altını çizen Milletvekili Mustafa Kendirli ise Gazetemize yaptığı açıklamada; “Bölge halkının kalkınmasına ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan bu projenin köylülerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Nuhay Özel CHP’den Milletvekili Aday Adayı oldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.