Savcılı Plajı İşletmesi Kiraya Verilecek

İl Özel İdaresi tarafından yeniden düzenlenen Savcılı Plajında ilk etap sona erdi. Bu bahar plajın halkın kullanımına açılması beklenmekte.

18.01.2023
953
A+
A-

İl Özel İdaresi tarafından yeniden düzenlenen Savcılı Plajında ilk etap sona erdi. Bu bahar plajın halkın kullanımına açılması beklenmekte.

Savcılı Büyükoba Köyünde bulunan ve kumsalı ile İç Anadolu’nun denizi konumundaki Savcılı Plajı, yaklaşık 2 yıl önce İl Özel İdaresine devredilmişti. Kasaba Belediyesi iken yıllar içerisinde üzerine birçok yapı yapılan, belediyenin kapatılmasının ardından Köy Muhtarlığı tarafından işletilen Savcılı Plajı devlet hazinesinin tek elden yönetilmesi amacıyla İl Özel İdaresine devredildi.

Devir işleminden sonra plaj alanında bulunan içkili lokantalar, balık restoranları, kamelyalar, apart odalar ve sosyal tesisler komple yıkılarak daha modern bir şekilde yeniden yapılması için projelendirilerek inşaat çalışmaları başlamıştı.

İki etap halinde projelendirilen ve ilk etabı tamamlanan Savcılı Plajında yapımı tamamlanan tesisler İl Özel İdaresi tarafından halkın kullanıma sunulmak amacıyla 10 yıllığına kiraya çıkarıldı.

Hirfanlı Baraj Gölü kıyısında, eşsiz kumsalı ve güneşi ile yıllardır bölge halkının en gözde turizm alanı olan Savcılı Büyükoba Plajı, Kaman ilçemize 23 km, Kırşehir Merkeze 50 km ve Ankara’ya 155 kilometre mesafede de tamamı bölünmüş asfalt yolla kolay ulaşım imkânına sahip.

Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesince 2 Şubat 2023 Perşembe günü Saat 10.30’da Açık teklif usulü ile 5+5 yıl olarak Kiralama İhalesi yapılacak olan Savcılı Plajı hakkında açıklamalarda bulunan ve bir video yayınlayan İl Genel Meclis Başkanı Emre Demirci’nin verdiği bilgilere göre; turizm tesis alanı içerisinde; Bin 322 metrekare kullanım alanına sahip 750 kişi kapasiteli restoran, kafe, işyerleri, Bin 500 metrekare alana sahip otopark, bisiklet ve yürüyüş yolları ile yeşil alanlar, mescit, bebek bakım odası, plaj voleybolu sahası, basketbol sahası, cankurtaran kulesi, kiosk ve yüzer iskele, güneşlik ve şezlonglar, çocuk oyun alanları, 1 kilometre uzunluğa sahip plaj ve kumsal, yüzme havuzu yer alıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Muhtarlar günü kutlu olsun

Öte yandan, İl Özel İdaresi Savcılı Plajı’nın 2’nci etap projesi için de ihaleye çıktı. 13 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan ‘Kırşehir İli Kaman İlçesi Savcılı Sahil Şeridi Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu 2. Etap Yapım İşi’ ihalesinden sonra Savcılı Plajı, İç Anadolu’nun en modern ve yeniden en gözde turizm ve cazibe merkezi olacak. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.