Savcılı Yağmur Duasına Çıktı

Savcılı Büyükoba Köyü Muhtarı Üçler Yiğit’in organizasyonuyla Günyüzü olarak adlandırılan Savcılı köylerinin katılımıyla Büyükoba’da yağmur duası yapıldı.

09.04.2019
535
A+
A-

Savcılı Büyükoba Köyü Muhtarı Üçler Yiğit’in organizasyonuyla Günyüzü olarak adlandırılan Savcılı köylerinin katılımıyla Büyükoba’da yağmur duası yapıldı.

Kış aylarında yeterli miktarda kar ve yağmur yağmaması ve ilkbahar mevsiminde kuraklık endişesi sarması üzerine çiftçiler Savcılı Büyükoba Köyünde yağmur duasına çıktılar.

Bu yıl verimin yüksek olması için yağmurun çok önemli olduğunu belirten Muhtar Üçler Yiğit, “Yağmurun yağması ve bereketin çok olması için ellerimizi hep birlikte semaya açtık. Allah bol ürün ve kazanç versin tüm çiftçilerimize. Köy halkımıza ve çevre köylerimize verdikleri maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür ederim,” dedi.

Yağmur duasına aynı köyden olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman, Milli Eğitim Personelleri, köy okulundaki öğretmen ve öğrencileri, Jandarma Karakol Komutanı ve askerleri, Tapu personelleri, Savcılı Büyükoba Köyü halkının yanı sıra Ebeyit, Kışla, Kurutlu köyleri ile Kaman ilçe merkezinden gelen çok sayıda çiftçi katılarak bol ve bereketli yağmur için ellerini semaya açtılar.

8 Nisan Pazartesi günü Köy Çarşı Camii önünde öğle namazını müteakip gerçekleştirilen yağmur duasının ardından ise programa katılan vatandaşlara kesilen kurbanın etleriyle hazırlanmış kavurma ve pilav ikramında bulunuldu. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şoför Süleyman Altun Vefat Etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.