Saygı, Minnet ve Özlemle…

Onsuz 81 Yıl. Hiçbir Ölüm Böyle Ölümsüz Değildir!

12.11.2019
495
A+
A-

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81’inci yılı dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da saygı ve özlemle anıldı.

Kaman Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma programı Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Anma törenine, Kaymakam Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Necati Çolak ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Tören, 09.00-09.05 saatleri arasında Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Atatürk’ün ölüm saati olan 9’u 5 geçe çalınan sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından okunan İstiklâl Marşımızla birlikte göndere çekilen bayrağımız yarıya indirildi.

Çelenk sunumunun ardından Kültür Merkezi Konferans Salonunda Atatürk’ün hayatı ve yaşamı ile ilgili Şehit Deniz Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa geçildi. Anma programında; ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ ve ‘Mustafa Kemal’e Giden Yol’ şiirleri, sinevizyon gösterimi, Atatürk oratoryosu gösterisi, yabancı devlet büyüklerinin Atatürk ile ilgili sözlerin okunması, ‘Sığırtmaç Mustafa – Sabiha Gökçen anlatıyor’ adlı tiyatro gösterimi, zeybek oyunu ve Atatürk’ün sevdiği ‘Selanik Türküsü, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Fikrimin İnce Gülü, Yemen Türküsü ve Sarı Saçlım’ adlı şarkı ve türkülerden oluşan koro performansı yer aldı.

Ayrıca, hafta dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçemizdeki okulların bünyesinde çeşitli anma etkinlikleri de düzenlenecek.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önderimiz Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 81’inci yıldönümünde minnet, şükran ve hasretle anıyor, kurduğu Cumhuriyeti ve ilkelerini sonsuza dek koruyacağımıza ant içiyoruz. Rahat uyu Atam, ruhun şad olsun. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Avukat Nazmi Aydoğan vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.