Seferler başladı, park ve kahvehaneler açıldı ama…

Otobüs Seferleri Başladı, Oyunsuz Kahvehaneler Açıldı, İzolasyon Kurallarına Uyulması Zorunlu

03.06.2020
628
A+
A-

Otobüs Seferleri Başladı, Oyunsuz Kahvehaneler Açıldı, İzolasyon Kurallarına Uyulması Zorunlu

Lokanta ve kahvehaneler açıldı ama…

Koronavirüs nedeniyle iki aydan fazla süredir kapalı bulunan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi ve dernek lokalleri normalleşme planı kapsamında 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren yeniden açılarak müşteri kabulüne başladılar.

Kaman Belediyesi ekipleri tarafından ilçemizde bulunan kahvehane ve çay ocaklarında sterilizasyon ve dezenfekte çalışması gerçekleştirilirken, açılan bu mekanlarda bazı istisnalar olacak.

İŞTE O İSTİSNALAR

İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge yayımlandı. 81 şehirdeki Valiliklere gönderilen genelgede 1 Haziran sonrası kafeler, lokantalar, restoranlar, kıraathaneler, kahvehaneler, dernek lokallerinin açılmasına karar verildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda; salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, izolasyonu temin etme, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçildiği belirtildi.

Yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan/kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’a kadar hizmet vermeye başlayacak. Kendi müşterilerine hizmet veren turizm tesislerinin bünyesindeki işletmeler saat sınırlamasına tabi olmayacak.”

KAHVEHANELER, KIRAATHANELER, LOKALLER AÇILACAK AMA…

Yayımlanan genelgede lokaller, dernekler, kahvehane ve kıraathanelerin açılacağı ancak iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetlerinin yapılmayacağına yer verildi. / Pınar AKTÜRK

Metro Seferleri Başladı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında durdurulan şehirlerarası seyahatteki kısıtlamanın kalkmasıyla ilk otobüs seferleri 65 gün aradan sonra 1 Haziran’da yapılmaya başlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dt. Ayyüce Altıntaş göreve başladı

Kısıtlamalar nedeniyle 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilere bilet satışı yapılamayan Kaman ilçemizin tek otobüs firması olan Metro Turizm’de otobüs bilet fiyatları Ulaştırma Bakanlığının 15 Mayıs’ta açıkladığı 101-115 kilometrelik mesafe için önerdiği 100 TL’lik bilet fiyatına karşın 50 TL olarak belirlendi.

Metro yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre kısıtlı başlayan seferler Kaman Ankara arasında ilk iki günde karşılıklı 3 sefer olarak gerçekleştirildi. Sefer sayılarının bugünden itibaren yolcu sayısına göre artırılarak devam edeceği öğrenildi. Yolculuk boyunca maske takmak ise zorunlu olacak. / Sultan AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.