Şeker değil korona bayramınız kutlu olsun!

Pandemi nedeniyle Ramazan Bayramını da içine alacak şekilde 19 günlük tam kapanmanın ilan edilmesi üzerine Kaman ilçemize göç akını yaşandı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında da 4 günlük kısıtlama getirileceği şimdiki gibi erken açıklanınca ilçe nüfusumuzda geçici patlama yaşanmıştı.

05.05.2021
966
A+
A-

Hatırlatma: Gazetemiz tam kapamadan dolayı 12 Mayıs’ta bir seferlik yayınlanmayacaktır. Anlayışınız için tüm okurlarımıza ve takipçilerimize şimdiden teşekkür ederiz.

Pandemi nedeniyle Ramazan Bayramını da içine alacak şekilde 19 günlük tam kapanmanın ilan edilmesi üzerine Kaman ilçemize göç akını yaşandı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramında da 4 günlük kısıtlama getirileceği şimdiki gibi erken açıklanınca ilçe nüfusumuzda geçici patlama yaşanmıştı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran küresel salgın gölgesinde ve evlerde kapalı geçireceğimiz Ramazan Bayramı 13 Mayıs Perşembe günü başlayacak. Bayram Namazı saati Kaman merkezde 06.06’da. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı namazı camilerde kılınamamıştı. Bu bayramda ise hazırlıkların yapıldığı belirtilirken, son dakika kararı ise ne olacak merak edilmekte.

Müslüman dünyası ile birlikte Ramazanı oruçlu geçiren halkımız mükâfat olarak Ramazan Bayramını kutlamaya hazırlanıyor. İçerisinde bulunduğumuz salgın hastalık nedeniyle yaklaşık 14 aydan fazla süredir yalıtımlı bir hayat sürmeye çalışan halkımız bayram tatili de dahil 29 Nisan’da başlayan 19 günlük tam kapanma nedeniyle en zor bayramlardan birini yaşayacak.

Çocuklar bayramın vazgeçilmezi olan şeker, çikolata ve harçlık için büyüklere koşamayacak, büyükler ve gençler ise bir birlerine sarılamadan ya da görüşemeden yeni nesil bayram yaşayacaklar.

KORONA BAYRAMI

Gurbette yaşayan hemşerilerimiz Ramazan Bayramı tatilini de içerisine alan hem 19 günlük kapanmayı baba ocağında geçirmek için Kaman’a geçici bir göç başlattılar. Yaklaşık 3 günde ilçe nüfusumuz ikiye katladı.

Gayriihtiyari yaşanan bu geriye göç ile zaten en fazla vaka görülen il olarak koronavirüs bulaşma hızımız ve riskimiz artmış olacak. 19 günlük tüm sosyal yaşamı ve ekonomiyi alt üst eden bu kapan(ma)ma amacına ulaşamamış olacak. Virüs bayram yaparken, sürü bağışıklığı gerçekleşmez ise ölen ölecek, kalan sağlar bizim olacak!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Koronavirüs artışında 2‘inci sıraya yükseldik

ESNAF BU BAYRAMDAN DA UMDUĞUNU BULAMADI

Kürsel salgın nedeniyle bir yıldır ekonomik çöküntü yaşayan esnaflarımız Ramazan Bayramı dolayısıyla bir canlılık beklerken, 19 günlük tam kapanma nedeniyle bu bayramdan da umduğunu bulamadı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramında da yaşanan 4 günlük kapanma bu bayramda ise 2 hafta öncesinde başladı. Ekonomik sıkıntılarını en aza indirmek için bu bayramda iş yapmayı umut eden esnaf ve tüccarlarımız tam kapanma ile adeta son darbeyi yedi. Esnaflarımız en azından bu ay için hükümetten; kredi ödemesinden, sgk ve vergi ödemesine kadar birçok kalemde öteleme, taksit ya da iptal kararı almasını beklemekte.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak bu vesile ile tüm halkımızın Ramazan Bayramlarını kutlarız, ülkemizin ve tüm insanlığın içinde bulunduğumuz bu salgın belasından bir an önce kurtulmasını temenni ederiz. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.