Spor yap, zinde kal!

Doğalgaz çalışmaları tamamlanan Kapalı Spor Salonu halkın hizmetine açıldı.

18.02.2020
967
A+
A-

Hareket etmek harikalar yaratıyor. Kalbi ve beyni güçlendiren spor, yaşam sevincinizi canlandırıp sizi doktora gitmekten alıkoyuyor.

Hareketsizliğin 21. yüzyılın hastalığı olarak insanlığı tehdit ettiğini belirten uzmanlar herkesi spora davet ediyor.

Sürekli oturan ve daha az hareket eden insanların sayısı her geçen gün katlanarak artıyor. Aslına bakarsanız vücudun aktif olması mucizevi bir ilaç hepimiz için. Spor yapmak sadece daha şekilli, daha güzel bir vücuda sahip olmak anlamına gelmiyor. İnsanın kafaca da sağlıklı olması, kendini duygusal olarak iyi hissetmesi, duygu ve düşüncelerini toparlayabilmesi ve daha iyi konsantrasyon sağlaması hep sporla mümkün oluyor.

Beyne daha fazla kan

Spor yaparken beyne daha fazla kan gittiğinden spor yapan insanlar daha sağlıklı düşünebiliyor. Yine spor yaparken kendimizi ruhsal olarak daha iyi hissetmemizi sağlayan serotonin, endorfin gibi birtakım özel hormonlar salgılanıyor. Bir nevi vücut kendi ilacını kendi salgılamış oluyor. Bu hormonlar sayesinde kendimizi daha keyifli, daha gevşemiş hissediyoruz.

Sporun ruhsal birtakım problemleri de azalttığı kanıtlandı. Özellikle depresyon geçiren ya da hayatında ciddi kriz yaşayan birtakım insanların düzenli olarak spor yaptıklarında hayatlarının düzeldiği gözlemlenmiş. Alkolikler ve diğer bağımlılar, alışkanlıklarından kurtulmak için bisiklete binmeyi veya uzun yürüyüşleri tercih ediyor.

Sonuç olarak ne yapın edin, hayatınıza bir şekilde sporu sokun.

HAREKETLİ OL EGZERSİZ YAP SPORDA KAL SAĞLIKLI KAL

Düzenli fiziksel aktivite ve egzersizin kalp ve damar sağlığını iyileştirdiğini, dokuları beslediğini, kandaki kolestrol ve şeker seviyesini düzenlediğini, vücudun görünümünü güzelleştirdiğini, düşünme, iletişim, hafızada tutuma, yorumlama ve karar verme gibi entelektüel işlevleri iyileştirdiğini ve daha mutlu ve neşeli olmanızı ve etrafınıza pozitif enerji yaymanızı sağladığını belirten Kaman Gençlik Spor Müdürü Kenan Şentürk, gazetemize yaptığı açıklamasında; “Havaların soğuk olması nedeni ile egzersizlerin açık havada yapılması güç olmaktadır. Kaman Kapalı Spor Salonumuzun doğalgaz çalışmaları tamamlanmış olup halkımız için kullanıma açılmıştır. Egzersizler, yürüyüş, voleybol, basketbol gibi birçok spor faaliyetlerinizi salonumuzda yapmanız mümkündür. Tüm Kaman halkımıza duyurulur,” dedi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ege artık milli sporcu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.