T.C. KAMAN İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

24.07.2019
337
A+
A-

2019/22 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kırşehir İli, Kaman İlçesi, Yeni Mahalle, Metoroloji mevkii, 3380 Ada, 38 Parsel, 3. Kat, 22 Nolu Mesken nitelikli Bağımsız Bölüm
Bilirkişi raporunda; Taşınmazın bulunduğu binanın 2018 yılında tamamlandığı bilgisi alınmış, Ulusal Yapı Denetim Sisteminden kontrol edildiğinde binanın yapım ruhsat tarihinin 14.04.2017 tarihli olduğu ve 8 katlı olarak projelendirildiği tespit edilmiştir. Binada asansör bulunmaktadır. Keşif tarihinde daireye doğalgaz bağlantı hattı çekildiği görülmüştür. Apartmanın merdivenlerinin ve merdiven sahanlıklarının renkli mermer kaplama ile kaplandığı görülmüştür. Apartmada ayrıca ısı yalıtım (mantolama) yaptırıldığı tespit edilmiştir. Bahse konu daire, 3 oda 1 salon, antre, mutfak, banyo, ebeveyn banyo, tuvalet ve 2 adet balkon bölümlerinden müteşekkil olup net kullanım alanı yaklaşık 122,00 m²’dir. Daire sadece batı cephesine bakmaktadır. Bahse konu dairenin dış kapısı çelik kapıdır. İç kapılar da Amerikan ahşap kapı olup dairenin pencereleri PVC doğramadan imal edilmiştir. Dairenin oda ve salon zeminleri laminant parke imalatı ile kaplı olup diğer hacimler ise seramik fayans kaplama imalatı ile kaplıdır. Mutfakta tezgah üstü ve tezgah altı mutfak dolapları mevcuttur. Dairenin oda kapılarının bazılarında kapı pervazlarının monte edilmediği görülmüştür.
Adresi : Ziyarettepe Mah. Zirai Donatım 2. Cad. No:13 / 22 Kaman KIRŞEHİR
Yüzölçümü : 122 m²
Arsa Payı : 2/100
İmar Durumu : E:1,80, Yençok:21,50 m, yapı yaklaşma mesafeleri yol cephelerinden 10 metre, komşu parsellerden 4,5 metre olup Konut+Ticaret Alanı vasfındadır.
Kıymeti : 170.000,00 TL
KDV Oranı : %1
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

Satış Günü : 01/10/2019 günü 10:00 – 10:05 arası

Satış Günü : 31/10/2019 günü 10:00 – 10:05 arası

Satış Yeri : KAMAN ADLİYESİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Satış şartları : 1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. 2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.) 3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/22 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (B.N. 158)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İl Özel İdaresi Taşınmaz Satışı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.