Talu, Açıklamalara Cevap Verdi

Önceki Dönem Belediye Başkanı Erhan Talu, Kaman Belediyesinin Mali Durumu Konusunda Açıklamalar Yaptı

24.04.2019
959
A+
A-

Kaman Belediyesi önceki Başkanı Erhan Talu, geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan “Başkan Çolak’tan Mali Durum Açıklaması” başlıklı haberimize istinaden yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Kaman’da yayınlanan her iki gazeteye de ziyarette bulunup ortak bir açıklamada yapan Erhan Talu, şunları söyledi:

“Yerel gazetelerimizde ve sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanıltmaya yönelik şahsımı rencide edici ve haksız yere enkaz devraldık edebiyatı yapılmaktadır.

3 Nisan 2019 tarihi itibarıyla sivil bir vatandaş olarak görevimi yeni kazanan arkadaşımıza devrettim ve devrederken de naçizane yaptıklarımızdan ve yapamadıklarımızdan bahsederek her zaman Kaman için yapılacak her türlü çalışmalara yardımcı olacağımı belirtmiştim.

Ayrıca, muhalefet belediyesi olarak 10 yıl süreyle belediyemizi kazanan mevcut iktidarın vekillerinden hiçbir destek alamadığımı gizlemeden ve lafı dolandırmadan dürüstçe törende açıkladım. Mevcut milletvekilimiz ise benim açıklamalarıma cevaben, siz bizden değildiniz, bizde yardım yapmadık anlamına gelen, iktidar partisine oy veren seçmenler dâhil tüm Kamanlıları cezalandırdıklarını itiraf ederek; “Önce can sonra canan değil mi? Dolayısıyla biz dedik ki, iktidarda biz olursak önce cana bakarız kusura bakmasın kimse, sonra canan…” sözleriyle açıkça itiraf etmiş, üzücü olan ise cezalandırılan iktidar partisi mensupları dâhil olmak üzere Kamanlılar neredeyse ayakta alkış tuttular.

Kamuoyunda şahsımı ve belediye yönetimimi küçük düşürmek anlamında yapılan “Mali Durum Açıklaması” sadece ve sadece rakamlarla gerçeği çarpıtmak ve yapılan hizmetlerin üstünü örtmektir. Hizmet için alınan ve vadesi gelmemiş borçlar ile çevre yolunun tamamlanabilmesi için iktidar milletvekiline destek amacıyla yaptığımız imar çalışması, belediye hizmet binası, sosyal tesisler, arıtma tesisi, kilit parke tesisi, güneş enerji santralleri, pazaryeri, sanayi sitesi taşkın sel koruması ile altyapı ve park yapımı, hayvan barınağı, park ve bahçeler ile okul bahçelerinin yenilenmesi, köy camileri dâhil tüm cami ve Kur’an kurslarına yaptığımız yardımlar gibi bir anda akla gelebilecek projeleri ve belediyecilik hizmetlerini iktidar partisinin engellemelerine rağmen yaptığımızı gizlemeye ve örtbas etmeye çalışmaktadırlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Sayı 971 Sayfa 1

Görevi devretmeden önce yani henüz seçim çalışmalarının sürdüğü sırada yerel basın aracılığı ile belediyemizin mali durumunu ile son aldığımız işçiler dâhil personel sayısını net rakamlarla kamuoyuna açıklamıştım. O zaman kimse bu rakamları diline dolamamış ve seçim çalışmalarına kaynak yapmamıştı. Şimdi ne değişti de bu rakamları saptırarak yayınlamak ihtiyacı duydular, bunu tüm Kamanlı hemşerilerimin vicdanlarına bırakıyorum.

Tüm bu gelişmeler ışığında cevap hakkımı kullanmak amacıyla bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm.

2009 yılında iktidar partisinden devraldığım Kaman belediyemizin bütçesi 8,5 Milyon, borcu ise 14 Milyon’du. 2019’da ise iktidar partisine devrettiğim belediyemizin bütçesi 42 Milyon, vadesi gelmemiş tüm krediler dâhil tüm borç ise 25 Milyon Liradır. Aradaki fark net bir şekilde görülmektedir. Bunu başka bir türlü açıklamanın anlamı ve manası nedir? Ben belediyeyi devraldığımda enkaz edebiyatı yapmadan önüme ve Kaman’a yapılacak işlere baktım.

Kaman Belediyesini mevcut başkandan devraldığım dönemde Belediye Petrolünde yakıt yoktu. Belediye garajında çalışan sağlam araç nerede ise yoktu, bu araçları tamir ettirip hizmete soktuk, bunun yanı sıra 3 adet çöp kamyonu, 1 adet Yol Süpürme Aracı, 2 adet JCB kepçe, 1 adet ekskavatör, 1 adet çift çeker kamyon, 2 adet silindir, 1 adet itfaiye aracı ve küçük hizmet araçları aldım. Bunlara ilaveten sürekli yolda kalan ve makam aracı olarak kullanılan aracı da yenileyerek Kaman Belediyesine yakışır bir araç aldık. Bu araçların tamamına yakını ise iddia edildiğinin aksine çalışır durumdadır.

Hiç bir şey yapmadığımızı iddia edenler 60 yıllık virane hale gelmiş belediye binasının yerine 7 Milyon liraya yaptığımız yeni hizmet binasını görmezler tabi.

Ayrıca, yüksek cezalar yememek için kanunen zorunlu olan Arıtma Tesisini tüm engellemelere rağmen 6 Milyon liraya yaparak hizmete aldık.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hemşerimiz Nevin Taşlıçay’dan Kenan Elvan’a Destek Ziyareti

Halkımızın daha rahat bir alanda alışveriş yapmaları amacıyla 2 Milyon Liraya Kapalı Pazaryeri yaptık.

600 Bin Liraya Hazarkent, Sarıuşağı TOKİ ve Yeni Mahalleye Sosyal Tesisler yaparak halkımızın kullanıma sunduk.

25 Aralık Cad, Stat yanındaki Prof. Dr. Seyfi Kulaksız Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi ve çamur deryası içindeki Sanayi içi kilit parke ve taşkın sel koruması, ilçemizdeki konut sitelerinin çevre düzenlemeleri ile okulların bahçe düzenlemeleri için kullanılan kilit parkeler ile Bayram Kara Parkı, Alparslan Türkeş Parkı, Keramettin Gök Parkı gibi çalışmalara toplam 10 Milyon lira harcandı.

Belediyemizin yüksek elektrik giderini düşürmek için biri 2,1 Milyon diğeri ise 1,4 Milyon Liraya mal olan iki adet Güneş Enerji Santralini devreye soktuk ve biri içme suyu pompalarını çalıştırırken, diğeri ise aylık 35-40 Bin Lira belediyemize gelir getirmektedir. Bu projemiz sayesinde de belediyemiz aylık ortalama 60 Bin Lira tasarruf etmektedir. Elektriğin özelleştirilmesinden sonra 2011 yılından önce alınmayan elektrik paraları bizim dönemizde alınmaya başlanmıştır. 8 yılda bunun belediyeye maliyete 13 Milyon Lira civarındadır, bunun da bilinmesini isterim.

İktidar partisinden hiçbir destek verilmez iken MHP ve CHP İlçe Başkanlarının desteği ile Kaman’a Doğal Gaz bağlanması çalışmalarını sürdürdüm ve abone sayısını artırmak için yaptığımız protokol ile resmi kurumların abonelik bedelleri olan 500 Bin Lirayı kredi kullanarak belediye olarak ödedik. Tüm Kaman halkı çabalarımızı bilmektedir.

Her şeyi sattığımızı söylüyorlar. Bu satışlar üretken belediyeciliğin gereği olarak, üretilen arsaların iş yapmak amacıyla satışı sonucudur. Engel olunmasa idi; Hacıpınar Mahallesinde 350 dekarlık, Müderris Mahallesinde 800 dekar ve Darıözü-Çağırkan arasındaki 300 dekar atıl vaziyetteki arazileri da parselleyerek halkımızın hizmetine sunacaktık ama yapamadık.

Demirli, Terelik ve Kuluncak su kuyularında sondaj iyileştirme ve az enerji kullanıp çok su basan pompalar ekleyerek ve Koç Tepesinden, Çal Mevkiinden ve Müderris Tepesinden drenajla cazibeli su getirerek Kamanın içme suyu problemini çözdük. Buraların çoğunda şahsi araçlarım çalışmış ve belediyeye fatura edilmemiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Eyüp Karakılıç EMEKTAR Yönetiminde

Bu işlere bakmasaydık, sadece İller Bankasından gelen para ile yetinseydik personel maaşını öder başka da bir iş yapamazdık.

İktidar partisi milletvekillerinden ne talep geldi ise hepsini yaptık. Hastaneye, Üniversiteye, Özel İdareye Belediyenin yerlerini bağışladık. Ayrıca, Yaşlı ve Huzurevi için Ziyarettepesinde 20 dekar civarında şartlı yer tahsisi yaptık. Hiçbir proje konusunda zorluk çıkartmadığımız gibi destekte olduk. Sayın vekiller biz can olmadığımız için hiçbir talebimizi yerine getirmediler. Kırşehir Belediyesinin 25 Milyon Liralık Kentsel Dönüşüm borcunu sildirirlerken, Kaman Belediyemizin sadece 2 Milyon lirasını aldırmadılar. 20 Bin nüfuslu Kaman’ımıza 3,5 Milyon lira borç yüklendi.

Sosyal belediyecilik anlamında Milli Bayramlar ve özel günlerde, Ramazan ve yaz gecelerinde ekonomiye katkı sağlasın diye eğlenceler düzenledik. Abdallar Şöleni, Ceviz Festivali gibi etkinlikleri yaşatmaya gayret ettik. Fakir ve yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi halkımız için Hayır Çarşısı kurup buradan ücretsiz olarak giyinip kuşanmalarını sağladık.

İktidar tarafından yaptırılan ve atıl vaziyette kalan 112 binalarını değerlendirdik. Birine Gasilhane yaparak halkımızın acı gününde yanlarında yer alırken, diğerine ise Atatürk Bilgievi adı altında derslik yapıp geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sınavlara hazırlıklarında ve ev ödevlerinde yardımcı olmak için çaba sarf ettik. Hatta eğer devam edebilse idik Atatürk Bilgievi’ne ilave olarak eğitim konusunu daha da geliştirip özel okul konseptine yakın bir kalitede eğitim yuvası oluşturacaktır.

Belediyenin vazifesi sadece yol yapmak, çöp toplamak değil, sosyal anlamda halkın istek ve talepleri doğrultusunda çözüm üretmektir. En büyük hizmet ise insana yapılan hizmettir.

İstendiği takdirde her zaman Kaman halkının emrindeyim. Yeni seçilen arkadaşlara başarılar dilerken, üzerime düşen hiçbir vazifeden kaçmayacağı da buradan yeniden belirtmek isterim.” / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.