Tescilli Kaman Cevizimiz coğrafi işaretine kavuştu

Cevizimizin tapusu elimizde. Emeği geçen herkese teşekkürler.

16.12.2020
646
A+
A-

Cevizimizin tapusu elimizde. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Kaman Kaymakamlığının 2019 yılında verdiği talimat ile İlçe Tarım Müdürü Behset Bulanık ve personelinin gayreti ve Kaman Ak Haber Gazetemizin 20 yıllık arşivinden Kaman cevizimiz ile ilgili fotoğraf, makale ve haberlerden oluşan onlarca doküman desteği vererek başlamasına katkı sunduğumuz çalışmalar meyvesini verdi.

Ülkemiz genelinde bir marka haline gelmiş olan Kaman Cevizimize coğrafi işaret alınması süreci hazırlanan belge ve evrakların 30 Ekim 2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumuna İlçe Müdürü Bulanık tarafından teslim edilmesini müteakip kurum, 17 Temmuz 2020 tarih 81 sayılı bülteninde “Kaman Cevizi’ne Menşe Adı ile Coğrafi İşaret verilmesi talebi”mizi ilana çıkartmıştı.

Aradan geçen üç aylık bekleme süresi sonunda herhangi bir itiraz olmadığından tescile hak kazanan “Kaman Cevizi”mizin “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” Türk Patent Kurumunda düzenlenen törenle Kaman heyetine teslim edildi.

10 Aralık Perşembe günü Ankara’ya giden Belediye Başkanı Necati Çolak, Ak Parti İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu ile Tarım ve Orman İlçe Müdürü Behset Bulanık’a Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’de Ankara’dan katılarak destek verdi.

Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen belge teslim töreninde Kurum Başkanı Prof.Dr. Habip Asan tarafından Kaman heyetine 623 Menşe Adı Numarası ile tescil edilen “Kaman Cevizi, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” takdim edildi.

GURUR KAYNAĞIMIZ

Belge tesliminin ardından açıklamada bulunan Milletvekili Kendirli, yöresel yemek çullama ve höşmerim tatlısına da coğrafi işaret alınmasının ardından Kaman Cevizi’nin tescillenmesinin de gurur kaynağı olduğunu söyledi. Kendirli, konuşmasında; “Üzerinde birçok proje geliştirdiğimiz, gururumuz Kaman Cevizimizin coğrafi işaret alarak tescil edildiğini, kıymetli halkımıza duyuruyoruz. Oniks Taşı, Köftür Tatlısı ve Kaya Tuzu’na coğrafi işaret alınması için de çalışmaların hızla ilerlediğini bir Kırşehirli olarak gururla ifade etmek isterim,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kapan(ma)ma toprağa yöneltti

CEVİZİMİZ HAKETTİĞİ DEĞERE ULAŞTI

Yaklaşık 1 yıl önce Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonucu, lezzeti ve ince kabuğu ile dünyaca ünlü Kaman Cevizimizin Coğrafi İşaret Tescil Belgesine kavuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Necati Çolak ise açıklamasında; “Coğrafi İşaret, tüketiciler için cevizin kaynağını, karakteristik özelliklerini garanti eden kalite işaretidir. Böylece belli bir üne ulaşmış, gelenekselliği ve sadece yöremize has Tescilli Tarımsal Ürünümüzün korunması sağlanacaktır. Çiftçilerimize, ceviz yetiştiricilerimize ve tüm ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim,” dedi.

KAMAN CEVİZİ SADECE İLÇEMİZE AİTTİR

Kaman Cevizimize Coğrafi İşaret alınması konusunda üstün gayret ve çaba harcayan ve başladığı işi başarıyla sonuçlandıran İlçe Tarım ve Orman Müdürü hemşerimiz Behset Bulanık’ta töreni duyurduğu sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

Kaman Cevizimizin sadece ilçemize ait olduğunun altını çizen Müdür Bulanık, açıklamasında; “Coğrafi İşaret, Kaman Cevizi için önemli bir kalite göstergesi olup sadece ilçemize ait olduğunu ifade eder. İhracat niteliğine sahip olduğunu gösterir. Kaman Cevizi üreticileriyle birlikte, tüm yöremizin menfaatlerini korumayı amaçlar. Aynı zamanda kırsal kalkınmaya aracılık eder. Coğrafi işaretli ürünlerde yatırım yapmak isteyen işadamları önlerini daha iyi göreceklerdir. Tüm ilçemize hayırlı olmasını dilerim,” sözlerine yer verdi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.