TMO sezonun ilk ürününü aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kaman Ajans Amirliği, 2020 yılının hububat sezonunda ilk alımını yaptı. Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp’te ofise ilk ürününü satan çiftçilerin yanında olarak manevi destekte bulundu.

23.06.2020
759
A+
A-

Kaman TMO Ajans Amirliği sezonun ilk hububat ürününü olan arpanın tonunu 1275 TL başfiyattan aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kaman Ajans Amirliği, 2020 yılının hububat sezonunda ilk alımını yaptı. Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp’te ofise ilk ürününü satan çiftçilerin yanında olarak manevi destekte bulundu.

Henüz buğday hasadının başlamadığı Kaman ilçemiz ve çevresinde ilk alım arpa ile yapılırken, ödemeler ise 10 gün içerisinde çiftçinin banka hesabına yapılacak.

Kaman TSO Ajans Amirliği sezonun ilk hububat ürününü 22 Haziran Pazartesi günü Savcılı Ebeyit Köyünden Galip Sivri adlı çiftçimizden 1275 TL başfiyattan aldı.

TMO, bu yıl da çiftinin tarlasından hasat ettiği hububatı randevulu sisteme göre almaya başladı. TMO’da alımlar analiz sonucuna göre ürün fiyatı belirlenerek yapılmakta. TMO’ya ürün vermek için öncelikle randevu alacak olan üreticiler, ÇKS bilgilerini güncelledikten sonra anlaşmalı bankalardan ürün kartı veya banka hesap numaralarını yanlarında getirecekler.

Kırşehir genelinde sadece Mucur’da ürün alan lisanslı depo bulunurken, Kaman ilçemizdeki Ömerkahya Köyü karşısında kurulan deponun ise henüz lisans işlemleri tamamlanamadığından ürün alımının yapılamadığı öğrenildi.

Yağışların hasadı yavaşlattığını ve çiftçilerin dolu afeti ve yangından korktuğunun altını çizen Oda Başkanı Gökalp; “Vatandaşlarımızdan etrafa sigara izmariti ve parlamaya neden olacak cam ve şişe gibi yanıcı maddeleri atmamalarını rica ediyoruz. Aksi halde çiftçilerimizin bir yıllık emeği boşa gider,” diyerek uyarıda bulundu.

Verim ve alım fiyatları konusunda kanaatkâr görünen üreticilerimiz ise samyeli vurmasına karşın verimin en az 1’e 10 seviyesinde olduğunu belirtmekteler.

Arpanın ardından başlayacak olan buğday ve nohut hasatları ile birlikte yaklaşık 3 aylık bir çalışama sezonuna giren nakliyeci esnafı ise Taşıyıcılar Kooperatifinin belirlediği fiyatlardan çalışmaya başladılar. / Muzaffer AKÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kamanlı Musa Pirihan Fahri Barış Elçisi seçildi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.