Toptan Kapatıyoruz!

Meteoroloji Müdürlüğü, Öğretmenevi Lokali, Kasaba Belediyelerimiz ve Kaman Cezaevi’nin kapatılmasından sonra sırada hangi kurumlarımız var.

24.12.2014
1.262
A+
A-

Meteoroloji Müdürlüğü, Öğretmenevi Lokali, Kasaba Belediyelerimiz ve Kaman Cezaevi’nin kapatılmasından sonra sırada hangi kurumlarımız var.

Gazetemizde daha önceden yaptığımız haberlerde duyurduğumuz Cezaevi ile Askerlik Şubesi’nin kapatılacağı ve Hirfanlı Test Müdürlüğünün Kırşehir’e taşınacağı haberlerinden sonra Kaman B Tipi Ceza ve Tevkifevi 19 Aralık Cuma günü kapatıldı.

Ocak 2012’de Meteoroloji Müdürlüğü, Ekim 2012’de Kaman Öğretmenevi Lokali, 30 Mart 2014’de 9 Kasaba Belediyemiz kapatılırken şimdi de 19 Aralık 2014’te Kaman Cezaevi kapatıldı.

Hükümetin tasarruf tedbirleri çerçevesinde ise şimdiden isimlerini zikretmemizin erken olacağı birçok kurumun hakkında ya küçültüleceği ya da il merkezine çekileceği dedikoduları ayyuka çıkmış durumda. Hatta Hirfanlı Test Müdürlüğünün İl Merkezine taşınması konusunun gündemdeki yerini koruduğu konuşulurken, Hirfanlı EÜAŞ’nin de başka bir yere taşınabileceği ve önümüzdeki yıl Özelleştirme kapsamına girerek elden çıkartılacağı da konuşulmakta.

Zaten ekonomisi can çekişen ilçemizde birde kapanan yada başka yerlere taşınacak olacak kurumlarda önemli bir miktarda devlet ödeneği ve çalışan personelin ilçemizden çekilecek olması nedeniyle Kaman’da sosyolojik ve ekonomik travma yaşanması aşikardır.

Milli Eğitimde çok sayıda öğretmen Kırşehir’de ikamet edip servislerle günü birlik görev yerlerine gelerek yorgun bir şekilde çocuklarımıza ne verebilecekler. Ona keza birçok resmi daire çalışanının da Kırşehir’de oturması ilçemiz ekonomisine büyük ve ağır darbedeler indirmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşları teker teker kapatılan, göç veren ve nüfusu yarı yarıya azalan, ekonomisi, tarımı ve ticareti çökme noktasına gelen memleketimizin sorunları karşısında mülki amirlerimizi, iktidarı ve muhalefetiyle birlikte siyasilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı eleştirmek ve göreve davet etmek durumundayız.

Ancak, şuanda herkesin halinden memnun görünmesi bizi ve memleketini düşünen bazı hemşerilerimizi tedirgin etmeye devam ediyor. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Erhan Talu, seçim çalışmalarına hız verdi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.