Ülkenin En Mutlu 18’inci Şehriyiz

Verilere göre en mutlu şehir, Isparta olurken en mutsuz şehir ise Diyarbakır olarak kayıtlara geçti. İlimiz Kırşehir ise en mutlu iller arasına 18’inci sırada yer aldı.

02.03.2022
565
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) “Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2021” araştırma sonuçlarına göre kent il nüfusu oranına bakılarak Türkiye’nin en mutlu ve en mutsuz şehirleri belli oldu. Verilere göre en mutlu şehir, Isparta olurken en mutsuz şehir ise Diyarbakır olarak kayıtlara geçti. İlimiz Kırşehir ise en mutlu iller arasına 18’inci sırada yer aldı.

TUİK’in araştırmasına göre Türkiye’nin yüzde 49,3’ü mutlu. İnsanların karamsar tablosunda ise rekor artış yaşandı.”Bir sonraki yıl bu yıldan daha kötü olacak” diyenlerin oranı yüzde 21,2’den yüzde 33,8’e yükseldi.

Evli bireylerin, evli olmayan bireylere göre daha mutlu olduğu görüldü. Mutlu olduğunu belirten evli bireylerin oranı, 2021 yılında 54,0 iken evli olmayanlarda bu oran 40,1 olarak gerçekleşti. Evli olanların mutluluk düzeyi cinsiyete göre incelendiğinde; evli erkeklerin 48,9’unun, evli kadınların ise 58,8’inin mutlu olduğu gözlendi.

Bireylerin mutluluk kaynağı olan değerler incelendiğinde, kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı, 2021’de yüzde 69 olurken bunu sırasıyla, yüzde 14,3 ile sevgi, yüzde 8,9 ile başarı, yüzde 5,1 ile para ve yüzde 2,3 ile iş takip izledi. / Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Aydemir Çiftine Çifte Mutluluk Haberi Özel Musa Gül Hastanesinden Geldi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.