Üniversitemize 169 öğrenci kayıt yaptırdı

Kaman MYO ve UBYO’da öğrenci sayımız okula aktif olarak devam etmeyenler dahil olmak üzere 1002 kişiye yükseldi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için MYO’ya 159, UBYO’ya 10 yeni öğrenci kayıt yaptırdı.

Kaman MYO ve UBYO’da öğrenci sayımız okula aktif olarak devam etmeyenler dahil olmak üzere 1002 kişiye yükseldi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için MYO’ya 159, UBYO’ya 10 yeni öğrenci kayıt yaptırdı.

Kaman’da üniversitenin var olmasını sağlayan siyaset, yönetici ve halk birlikteliği ortadan kalkınca ilçemizde üniversitenin varlığı sorgulanır hale geldi. Şehir dışında kalan üniversitemiz, yönetiminin de kabuğuna çekilmesiyle birlikte ilçemizden adeta kopuk bir şekilde varlığını idame ettirmekte.

1998 yılında büyük zorluklarla açılan ve 24 yıllık süre zarfında öğrenci sayımızın artırılarak ilçemizin sosyal ve ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlamasını beklediğimiz Üniversitemiz maalesef 2017 yılında Doğrudan Geçiş Sisteminin (DGS) kaldırılmasıyla öğrenci bulmakta zorluk çekiyor.

MYO’YA 159 YENİ KAYIT

Geçtiğimiz yıl kayıt yaptıran 102 öğrenciye karşılık bu yıl 57 öğrenci artışı gerçekleşti. Kaman MYO’da Büro Yönetimi ve Yönetici, Elektrik, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi ve Makine programları için bu yıl 258 kontenjan açılanmıştı. Daha sonra bu sayıya 39 ek kontenjan eklenmişti. Edindiğimiz bilgiye göre bu yıl için şu ana kadar Kaman MYO’a 159 öğrenci kayıt yaptırmış durumda. Toplam öğrenci sayısı 901 kişiye ulaşan Kaman MYO’ya aktif olarak devam eden öğrenci sayısının ise bu sayının 3’te 1 kadar olduğu söylenmekte.

UBYO’DA 10 YENİ KAYIT

2018 yılında açılan 4 yıllık Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz (UBYO) ilk yıl eğitimine 40 kişilik kontenjana karşılık 17 öğrenci ile başlamıştı. Tek bölüm ve tek sınıftan oluşan UBYO’ya bu yıl için 10 yeni öğrenci kayıt yaptırdı. Kaman UBYO’da toplam öğrenci sayısı ise 101 kişiye ulaşmış durumda.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Son yıllarda Kaman’da bir üniversitenin var olup olmadığı sorgulanır hale gelişmişken, ilçemizin kalkınması konusunda elimizde üniversitemizden de başka bir varlık bulunmamaktadır. Bu nedenle ilçemizin yöneticileri, seçilmişleri, siyasileri ve halkı bundan 20-25 yıl önce yaptığı gibi yeniden el ele vermeli, üniversite ile işbirliğine girmeli ve hem üniversitemizin gelişmesi ve öğrencisi sayısının artması hem de ilçemiz ekonomisinin kalkınması için çaba sarf etmeli ve ellerini taşın altına koymalıdırlar. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Deprem Bölgesinde Vergilendirmede Mücbir Sebep İlanı ve Sonuçları
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.