Ünlü Kaman Cevizimiz için tanıtım filmi çekilecek

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kaman Cevizi için de 1 dakikalık tanıtım filmi yaptırılacak.

08.07.2020
855
A+
A-

Lezzeti ve tadıyla dünyaca ünlü, tanıtımı ve pazar payının artırılması amacıyla 1991 yılından bu yana adına festivaller düzenlenen meşhur Kaman Cevizimiz için şimdi de tanıtım filmi çekilecek.

Geçtiğimiz yıllarda tescil edilen Kaman 1 Cevizimiz ve diğer yerli cevizlerimizle birlikte Kaman ilçemizin ceviz varlığı konusunda uzun yıllara dayanan geçmişi sebebiyle Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na 30 Ekim 2019 tarihinde Kaman Cevizi için coğrafi işaret (Menşe) alınması için müracaat edilmişti.

Bu kapsamda Kırşehir, Niğde, Aksaray, Kırıkkale ve Nevşehir illerinde coğrafi işaret çalışmaları yürüten Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kaman Cevizi için de 1 dakikalık tanıtım filmi yaptırılacak.

Kırşehir’de coğrafi işarete konu tek tarımsal ürün olan Kaman Cevizimize tanıtım filmi hazırlayacak olan yapımcı Mustafa Karakaya ilçemize gelerek Tarım ve Orman Müdürü Behsat Bulanık ile görüştü. Toplantıda, tanıtım filminin konsepti ve çekim alanları ile ilgili hususların belirlendiğini belirten İlçe Müdürü hemşerimiz Bulanık, “Çekim çalışmalarına yakın bir zamanda başlanacak. Tanıtım filminin Kaman Cevizinin tanınabilirliliğine olumlu katkılar sunmasını beklenmekteyiz,” dedi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Can Ballı 5. kez güven tazeledi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.