Üreticisiz panel ancak bu kadar olur

Ceviz Festivali kapsamında düzenlenen Ceviz Yetiştiriciliği Paneli’ne ceviz üreticilerinin yeterli ilgiyi göstermemesi damgasını vurdu.

Ceviz Festivali kapsamında düzenlenen Ceviz Yetiştiriciliği Paneli’ne ceviz üreticilerinin yeterli ilgiyi göstermemesi damgasını vurdu.

31. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalinin kültür etkinlikleri kapsamındaki Ceviz Yetiştiriciliği Paneli, Cuma günü Ceviz’in babası lakabıyla anılan ve Kaman Cevizini yeniden üne kavuşturan merhum Lokman Avşar’ın kabrinin ziyareti ile başladı.

Saat 14.00’de Belediye üst katındaki Toplantı Salonunda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Dr. Yılmaz Boz ve Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen katıldı.

Belediye Başkanı Necati Çolak ile Merhum Lokman Avşar’ın eşi Aynur Avşar’ın da katıldığı panele bir elin sayısını geçmeyecek kadar ceviz üreticisinin katılması Kaman’daki üreticilerin halen kendilerini geliştirmeye kapalı olduklarını bir kez daha gösterdi.

Öte yandan, panelist Kazankaya konuşmasına, “Ceviz deyince şüphesiz ilk akla Kaman gelmekte. Ancak Kaman’da Kaman cevizi bulmak neredeyse çok zor. Buraya gelmeden önce belediye önünde satılan cevizlere baktık ve 20 çeşit ceviz içerisinde ne yazık ki Kaman cevizi göremedik,” sözleri ise Kaman cevizine ne kadar sahip çıktığımızın özeti konumunda idi.

Panel’de üreticinin azlığı panelin kalitesine de yansıda ve konuşmacılar hazırlayıp getirdikleri slaytları birer ikişer atlayarak hızlıca sunumlarını tamamladılar. Ceviz Yetiştiriciliğine sadece hastalık isimleri ve 3-5 rakamla değinen konuşmacılar yer, toprak ve çeşit seçiminden, dikim, bakım ve hasada dair bir bilgi sunmadılar. Keza katılımcılar da buna benzer bir soruda bulunmadılar. Panel, plaket takdimi ile sona erdi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman MYO ve UBYO öğrenci sayımız 394
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.