Vatandaş Su’da Katkı Payına Tepkili

Kaman Belediyesinin su katkı parasında indirim sözü yerine artırıma gitmesi tepkilere neden oldu.

19.06.2019
688
A+
A-

Kaman Belediyesinin su katkı parasında indirim sözü yerine artırıma gitmesi tepkilere neden oldu.

Ayrıca, su faturasına yansıtılan ilave kalemlerle su parasının katlanarak çoğaldığının da altını çizen vatandaşlar, seçimde verilen sözlerin yerine getirilmesini istemekte.

Belediye Başkanı Necati Çolak’ın 31 Mart Seçimleri öncesinde vaat ettiği “Vatandaşlarımız tükettiği aktif su bedelini ödeyecek, gereksiz alınan vergilerden kurtulacak…” sözlerine atıfta bulunan vatandaşlar, kullanılsın ya da kullanılmasın her ay için su faturasına yansıtılan KDV’nin haricinde Çevre Temizlik Vergisi, Atık Su Bedeli ve Evsel Katı Atık Ücreti gibi kalemlerle su faturalarının katlanarak arttığından, hatta bir damla su akıtmayan aboneden dahi yıllık 117 Lira atık ücreti alınmasından şikayetçi olduklarını belirtmekteler.

Kaman esnaflarından Sefer Bahadır ise gazetemize yaptığı açıklamada, daha önce 8 Lira olan Evsel Katı Atık Ücreti’nin bu ay zamlanarak 9,80 Liraya çıkarıldığını belirterek; “Seçimden önce indirim konusunda bizlere söz verilmişti. Seçimden daha 3 ay geçmeden indirim yerine artırım oldu. Suyu İngiltere’den Almanya’dan mı getiriyorsunuz, dolar ya da avro ile mi alıyorsunuz? Ankara’da İstanbul’da suya yüzde 40’lara varan indirimler yapılırken bizler verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz,” diyerek düşüncelerini paylaştı. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mucur’a Şehit ateşi düştü
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.