Vatandaş, Ziyarettepesinin sahipsizliğine tepkili

İçerisinde yüzme havuzu, oteli, şelalesi, ormanlık alanı, oyun parkı, Dadaloğlu Anıt Mezarı ve Heykeli ile çok amaçlı tesisi bulunan Ziyarettepesinin sahipsizlik ve bakımsızlık yüzünden yok olma noktasına geldiği belirtilmekte.

29.04.2020
800
A+
A-

İçerisinde yüzme havuzu, oteli, şelalesi, ormanlık alanı, oyun parkı, Dadaloğlu Anıt Mezarı ve Heykeli ile çok amaçlı tesisi bulunan Ziyarettepesinin sahipsizlik ve bakımsızlık yüzünden yok olma noktasına geldiği belirtilmekte.

Ziyarettepesi etrafında oturan, spor ve gezi etkinlikleri için burasını kullanan bir grup arkadaş, 2000’li yıllardan önce Belediye Başkanı H. Yusuf Canpolat tarafından yaptırılan ve Kaman’ın tüm sosyal etkinliklerine hitap edecek şekilde projelendirilen Ziyarettepesinin bakımsız ve ilgisiz kalmasına sessiz kalmayarak açıklamada bulundular.

Gazetemize bir açıklamada bulunan eski Belediye Meclis Üyesi Mustafa Öğülmüş, Ziyarettepesinde yeşili, temizliği ve kuş seslerini özlediklerini belirttiği açıklamasında; “Bakımsızlık nedeniyle ağaçlar kurumuş, duvarlar yıkılmış, spor aletleri kırılmış, şelale yok olma noktasına gelmiş, alkol alanların çevreye saçtıklarından çöplük haline gelmiş, oturma grupları ve banklar kaybolmuş ve yollar bozulmuş bir haldedir,” dedi.

Konuyu daha önce Belediye Başkanı Necati Çolak’a defalarca ilettiğini ve bir sonuç alamadığını belirten Öğülmüş, “Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerini bir toplantıdan önce burasını görmeye davet ediyorum. Belki daha önce burasını görmeyip bilmeyenler vardır. Burasının yokmuş gibi davranılarak yok edilmesine hiç kimsenin kalbi razı olmayacaktır. Burası Kamanlının oksijen alıp misafiri gezdireceği elimizdeki tek yer. Lütfen sahip çıkalım…” diye sitem etmekte.

Var olana sahip çıkmanın yeni proje geliştirmekten kolay ve hesaplı olduğunu belirten Mustafa Öğülmüş, bazı fikirlerini de paylaştı. Belediye Başkanı Necati Çolak’ın iyi niyetli olduğuna ve burasına sahip çıkacağına inandığını söyleyen Öğülmüş; “Burada 25 yıl önce dikilmiş çamlar ve rengârenk badem ağaçları mevcut. Şelale canlandırılarak piknik ve mesire alanı, yürüyüş yolları, mangal alanları, oyun ve spor aletleri ile az masraf ve çokça bakımla burası virüsten sonra Kamanlıların bayram yapıp, çocukların uçurtma uçuracağı bir yer olabilir,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Akpınar Ziraat Odasında Serdar Ay güven tazeledi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.