“Yağını Dökme, Geleceğini Kirletme”

Kaman Belediyesi tarafından çevre bilincini artırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında 5 litre bitkisel atık yağını getirene 1 litrelik sıvı deterjan hediye ediliyor.

18.11.2020
581
A+
A-

Kaman Belediyesi tarafından çevre bilincini artırmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında 5 litre bitkisel atık yağını getirene 1 litrelik sıvı deterjan hediye ediliyor.

Belediye internet sitesinden duyurulan, “Yağını Dökme, Geleceğini Kirletme” sloganı ile başlatılan kampanyada “Temiz çevre, sağlıklı yaşam için bitkisel atık yağları topluyoruz” denildi.

Bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliği kapsamında başlatılan kampanya konusunda yapılan açıklamada; “Çevreyi korumak ve çevre bilinci kazandırmak adına evlerde kullanılan kızartma yağlarının toplanması amaçlanmaktadır,” denildi.

kampanya kapsamında 5 litre atık yağ getiren vatandaşlara 1 litre bulaşık deterjanı hediye edildiğinin altının çizildiği açıklamada; “Hediyeler kızartmadan kalan atık yağlarını biriktirip belediyeye ait ekolojik binaya teslim edenlere anında verilmektedir. Bir litre atık yağ 1 milyon litre temiz suyu kirletmektedir. Ayrıca, Kızartma amacıyla kullanılan yağlar defalarca kullanıldığında polar sayıları yükselir ve kanserojen madde haline gelir. Kullanılmış yağ kesinlikle bekletilip tekrar kullanılmamalıdır. Bitkisel atık yağların çöpe atılması durumunda ise yağmur suları ile karışarak toprağa sızar. Yeraltı sularıyla nehirlere, göllere ve denizlere ulaşan atık bitkisel yağlar kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar verir. Lavaboya dökülmesi durumunda ise kanalizasyon sistemine gidecektir. Lavaboya dökülen yağlar şehir kanalizasyon sistemine ulaşmadan önce lavabodan atık sularla birlikte akarken yapışkan yapısı nedeniyle atık su içerisindeki katı maddeleri de bağlayarak bina içindeki borulara yapışır. Borunun kullanılabilirlik hacminin daralmasına ve tıkanıklıklara neden olur,” sözlerine yer verildi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çelebi oğlu Mustafa Çaylak vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.