Yaşar Şahin’in adını yaşarken yaşatalım

Yaşar hocamızın adının yaşatılması için Kaman Belediyesine dilekçe ile başvuru yaptık

23.06.2020
1.468
A+
A-

Yaşar hocamızın adının yaşatılması için Kaman Belediyesine dilekçe ile başvuru yaptık

Kaman tarihi ve kültürü üzerine çok sayıda inceleme, araştırma ve makale kaleme alarak gelecek kuşaklara aktarılması konusunda çalışmalar yapan Gazetemiz Yazarı, Eğitimci, Şair ve Araştırmacı Yaşar Şahin’in yaşarken ödüllendirilmesi gerektiğini düşünen Gazetemiz Yazarı, Eğitimci ve Şair Mümtaz Boyacıoğlu, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’a teklif götürdü.

Yaşar Şahin’in adının yaşatılması amacıyla Kaman Belediyesine bir dilekçe ile başvuruda bulunan Mümtaz hocamız, “Araştırmacı, Şair ve Yazar Yaşar Şahin arkadaşıma gazete yazılarımla ve bu dilekçem ile Ahde Vefa borcumu da ödemek istedim,” dedi.

11 Haziran günü dilekçeyi kendi eli ile Belediye Başkanı Necati Çolak’a teslim eden ve kısa bir bilgilendirme yapan Mümtaz hocamız, gazetemizde iki sayı ile yayınlanan “Yaşar Şahin’i tekrar tanıyalım” başlıklı yazısını içeren gazetemiz nüshalarını da eklediği dilekçesinde özetle; “Bu ve önceki tüm yazılarımda, Yaşar Şahin arkadaşımızın Kaman sevdası ile yaptığı araştırma yazılarının Kaman hakkında ansiklopedik bilgilerini ve ciltler dolusu kitap olacağını da anlattım.

Kaman hakkında bu kadar bilgi birikimini bizlerle paylaşan, son yıllarda gözlerinden rahatsız olmasına rağmen yazılarını hiç aksatmayan, Araştırmacı Şair ve Yazar Yaşar Şahin, hiçbir karşılık beklemeden, Kaman Sevdası için yaptıkları çalışmalarını, didik didik araştırmalarını Kaman Ak Haber gazetesinde yeteri kadar anlattık. Acaba bu anlattıklarım ile Yaşar Şahin Öğretmenimizi iyice tanıdık mı?

Daha ne yapsın?

Şimdi görev sırası bizde!

Gözlerinden rahatsız olmasına rağmen, bu kadar özveri ile çalışan Yaşar Şahin arkadaşımızı sağ iken ödüllendirelim istedim. Bir caddede, bir sokakta, bir kütüphanede bir parkta veya daha uygun bir yerde adını yaşarken görmesini, görmemizi Belediyemizden istiyoruz, bekliyoruz, talep ediyoruz, takip ediyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Özel Musa Gül Hastanesinde Böbrek Taşı Kırma Ünitesi Hizmete Girdi

Araştırmacı, Şair ve Yazar Yaşar Şahin arkadaşıma, gazete yazılarımla ve bu dilekçe ile Ahde Vefa borcumu da ödemek istedim. Gereğini bilgilerinize arz ediyorum. Saygılarımla,” ifadelerine yer verdi.

Görüşmede Başkan Çolak’ta bu düşünce ve talebi yerinde bulurken, Temmuz ayının ilk haftası içinde toplanması planlanan Belediye Meclisinde dilekçenin değerlendirileceğini söyledi.

Bizler de Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, bilgi hazinemiz olan Yaşar Şahin’in adının yaşarken ölümsüzleştirilmesi için Mümtaz hocamız tarafından başlatılan çalışmayı destekliyor ve takip ediyoruz.

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak ve Belediye Meclisi Üyelerimizin tamamının, emeğini ve bilgisini hiçbir karşılık beklemeden Kaman ilçemizle paylaşan ve gelecek nesillere aktarılması için çabalayan Yaşar Şahin Öğretmenimize sahip çıkacaklarına inanıyor, açık desteklerini beklediğimizi bildiriyoruz. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.