Yeni esnaf sicil yönetmeliği 5 yıldan 6 aya düşürüldü

Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkâr Sicil Müdürlüklerinin çalışma esaslarına ilişkin yeni düzenlemeler getirdiği 30625 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Sicili Yönetmeliği’ni yayınladı.

20.02.2019
581
A+
A-

Ticaret Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkâr Sicil Müdürlüklerinin çalışma esaslarına ilişkin yeni düzenlemeler getirdiği 30625 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Sicili Yönetmeliği’ni yayınladı.

En dikkat çeken değişiklik vize işlemlerinde yapıldı. Daha önce esnaf ve sanatkâr 5 yılda bir vize işlemi yapmak zorundaydı. Vize süresi geçen esnaftan, vize süresi aşımına göre vize yenileme ücreti alınıyordu. Yeni düzenlemeyle esnaf ve sanatkârın sicil tasdiknamesinde yer alan bilgilerde herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde esnaf, Sicil Müdürlüklerinden vize ücreti ödemeden sadece 54 TL’lik gider harcını ödeyerek sicil tasdiknamesini alabilecek. Sicil tasdiknamesinin geçerlilik süresi de 5 yıldan 6 aya düşürüldü.

SİCİL DEFTERLERİ ESBİS’E YÜKLENECEK

Yeni yönetmeliğe göre Sicil Esası Defteri, İhtar ve Ceza, Gelen ve Giden Defteri ile Bakanlığın gerekli gördüğü diğer bütün Sicil Müdürlüklerindeki defterler aynı zamanda ESBİS üzerinde de tutulacak.

Sicil Müdürlüklerinin idari yapısına Sicil Müdür Yardımcısı görevlendirme zorunluluğu da getirildi. Sicil Müdür Yardımcıları da tıpkı Sicil Müdürleri gibi ilgili Esnaf Odaları Birliği tarafından belirlenecek ve Ticaret Bakanlığı’nın yapacağı yazılı veya sözlü sınavda başarı olması halinde göreve atanacak. Aynı zamanda Sicil Müdürlüklerinde çalışacak personelin en az lise mezunu olması ve personelin esnaf veya tacir sıfatı taşımaması zorunluluğu da bulunuyor. / Haber Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kapan(ma)ma toprağa yöneltti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.