Yeni Kısıtlamalar Başladı

Hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arası ile hafta sonları Cuma akşamı 21.00’den Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar geel sokağa çıkmak yasak.

02.12.2020
743
A+
A-

Hafta içi saat 21.00 ile 05.00 arası ile hafta sonları Cuma akşamı 21.00’den Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar geel sokağa çıkmak yasak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirdiği kritik Kabine Toplantısı sonrası alınan yeni tedbirleri açıkladı. Yeni tedbire göre; Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları ise Cuma akşamı 21.00’den Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar kesintisiz devam edecek.

Üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamın dışındadır. Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek.

Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları her alışveriş merkezi ve semt pazarı için aynı anda kabul edebilecekleri müşteri sayısını tek tek belirleyecektir. Ayrıca alışveriş merkezlerine girişte HES Kodu uygulamasına geçilecek.

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacaktır. Cenaze namazları yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlar da yine bu sayıyı geçemeyecek.

Anasınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine bir süreliğine ara verilecek.

Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının belirleyeceği zorunlu hizmetler dışındaki kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası olarak uygulanabilecektir. 50 kişiden fazla çalışanı olan iş yerlerinde iş yeri hekiminin gözetiminde mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı veya belirlenen bir personel tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  2022 yılı biçerdöver fiyatları akaryakıt endeksli belirlendi

Halka duyurulan tedbirlerin ayrıntıları İçişleri Bakanlığının yayınlayacağı genelgede yer alacak ve kısıtlamalar 1 Aralık 2020 Salı akşamından itibaren uygulanmaya başlandı.

AŞI ÜCRETSİZ OLACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aşı konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya ulaşabileceklerdir. Önümüzdeki ay sağlık çalışanlarının aşılanması inşallah başlayacaktır,” dedi. / Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.